Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. siječnja 2011.

Studentski servis Virovitica predstavio se orahovačkim poduzetnicima

Studentski servis Virovitica, orahovačkim je poduzetnicima, prezentirao način rada Studentskog servisa, te mogućnost zapošljavanja studenata putem ugovora o djelu. Prezentaciju je izvršila voditeljica servisa Magdalena Moslavac:

– Želimo da što više poslodavaca čuje o čemu se radi, jer puno njih s načinom zapošljavanja studenata nije upoznato. Što to znači za poslodavca? Naime, danas Studentski servis nudi jednu od legalnih najjeftinijih radnih snaga u Hrvatskoj, putem Studentskog ugovora o djelu. Naime, Studentski ugovor bitno se razlikuje od običnog Ugovora, jer studenti ne plaćaju poreze – rekla je Magdalena Moslavac.

Orahovački poslodavci koriste rad studentskog servisa, no ne dovoljno:

– Voljela bih da ipak ovu pogodnost orahovački poslodavci još više koriste, jer mladi žele raditi i žele zaraditi, no bitna je informacija koja mora doći do ušiju poslodavaca – kazala je Moslavac.

Danas studenski servis Virovitica broji 250 studenata.

– Ima studenata koji rade svakodnevno, ali pretežno su to sezonski poslovi – zaključila je voditeljica Studentskog servisa Virovitica Magdalena Moslavac, koja je najavila nove prezentacije u Orahovici. (tr, www.radio-orahovica.com)

Share Button