Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. veljače 2011.

Predstavljeno devet grant shema iz područja zapošljavanja, obrazovanja vrijednosti više od 23.500.000,00 eura

Održano je predstavljanje grant shema koje će se financirati u sklopu IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala. Organizator predstavljanja, koje se održalo u Osijeku, bilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji sa Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, za pet slavonskih županija. Virovitičko-podravsku županiju predstavljale su: Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije i Sanja Bošnjak, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Odaziv od više od 280 prisutnih pokazuje rast svijesti među građanima i potencijalnim prijaviteljima (predstavnici lokalne vlasti, obrazovne institucije, razvojne agencije, nevladine organizacije, ustanove socijalne skrbi itd.) o mogućnostima koje se pružaju kroz korištenje financijskih sredstava Europske unije.

Na predstavljanju su se moglo čuti osnovne informacije o Instrumentu pretpristupne pomoći s naglaskom na IV. komponentu IPA-e – Razvoj ljudskih potencijala s naglaskom kako je IPA važan instrument pomoći Hrvatskoj ne samo zbog mogućnosti financiranja korisnih i inovativnih projekata već je i dobra priprema za korištenje mnogostruko većih sredstava iz Europskog socijalnog fonda koji će Hrvatskoj biti dostupan po ulasku u Europsku uniju. Predstavljeno je devet grant shema iz područja zapošljavanja, socijalne uključenosti i obrazovanja u ukupnoj vrijednosti preko 23,5 milijuna eura. Natječaji za grant sheme biti će objavljeni tijekom ove godine na Internet stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Održano je i izlaganje o socijalnom poduzetništvu. Naime, uz zakonodavni okvir za poslovanje prema načelima socijalnog poduzetništva, navedene su mogućnosti za razvoj socijalnog poduzetništva kroz projekte koji se financiraju iz IPA programa, te Europskog socijalnog fonda. (www.ravidra.hr)

Share Button