Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. veljače 2011.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi: Opća bolnica Virovitica svrstana u treću kategoriju zdravstvenih ustanova na području RH

Opća bolnica Virovitica na temelju desetak kriterija svrstana je u treću kategoriju. Ravnateljici bolnice Ani Bajer Feketić rješenje o kategorizaciji uručio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović. Riječ je o kategoriji u kojoj je ušlo 13 županijskih, odnosno općih bolnica – Pula, Sisak, Koprivnica, Virovitica, Vukovar, Vinkovci, Karlovac, Zabok, Gospić, Šibenik, Čakovec, Požega i Bjelovar.

Nova kategorizacija je temelj za proces akreditacije bolnica koji će pokazati stvarnu kvalitetu njihove usluge. U prvu kategoriju ulaze gotovo sve najveće hrvatske kliničke bolnice, a to su KBC Zagreb, KBC Sestara milosrdnica, KBC Split, Osijek i Rijeka te kliničke bolnice Dubrava i Merkur. U drugu kategoriju županijskih bolnica koje imaju regionalni značaj, ušlo je pet bolnica – KB Sveti Duh te opće bolnice u Zadru, Varaždinu, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. U četvrtu kategoriju svrstane su pak bolnice lokalnog karaktera u Novoj Gradiški, Ogulinu, Pakracu, Našicama i Kninu.

Ministar Darko Milinović je naglasio da kategorizacija ustanova nije ocjena kvalitete njihova rada jer se ona provodila prema kriterijima koji se odnose na broj ugovorenih djelatnosti i broj liječnika i medicinskih sestara po postelji, razini i opsegu usluga koja pruža, broju ugovorenih kreveta i gravitaciji bolesnika, broju bolnica u županiji, te provedbi nacionalnih programa, sveučilišnoj i nastavnoj bazi te broju referentnih centara koji u bolnici djeluju. (www.virovitica.net)

Share Button