Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. veljače 2011.

Hrvatska turistička zajednica: Otvoren Javni poziv za turističke inicijative i proizvode na turistički nerazvijenim područjima

S ciljem valorizacije i uključivanja u turističku ponudu prirodne, povijesne, kulturne, tradicijske i druge baštine i potencijala, poticanja razvoja novih i kvalitetnih turističkih proizvoda, obogaćivanja turističke ponude  i stvaranja povoljnijih uvjeta boravka turista u turistički manje i nerazvijenim dijelovima Hrvatske, temeljem članka 20. Zakona o boravišnoj pristojbi, a u svezi s izvršenjem Programa rada Hrvatske turističke zajednice za 2011. godinu, uz suglasnost Ministarstva turizma, Glavni ured Hrvatske turističke zajednice donio je Pravilnik o potporama za turističke inicijative i proizvode na turistički nerazvijenim područjima koji se može pronaći na službenoj Internet stranici Hrvatske turističke zajednice (www.hrvatska.hr) ili na sljedećem linku (http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Potpore-HTZ-a).

Potpore za turističke inicijative i proizvode na turistički nerazvijenim područjima, Hrvatska turistička zajednica dodjeljivat će za:

Razvoj i unapređenje turističke infrastrukture (obnova, uređenje i stavljanje u turističku funkciju tradicijske graditeljske baštine (tradicijski smještajni, gospodarski i drugi objekti); uređenje i stavljanje u turističku funkciju različitih športsko-rekreacijskih sadržaja; prikupljanje, uređenje i stavljanje u turističku funkciju etno baštine; zaštita, uređenje i stavljanje u turističku funkciju sadržaja temeljnih na prirodnoj baštini (vidikovci, zaštićeni parkovi/tematski parkovi, tradicijski i tematski vrtovi i dr.); turistička/smeđa signalizacija.

Razvoj novih turističkih proizvoda i unapređivanje turističke ponude destinacije:

uređenje tematskih/poučnih/rekreacijskih staza (šetnice, biciklističke staze, jahačke staze, avanturističke staze, staze maslina i dr.); kulturno-turistički programi (kreativne radionice, zavičajni, gradski, županijski muzeji i dr.); vinske i druge tematske ceste.

Tradicijske manifestacije i događanja:

manifestacije i događanja temeljena na kulturno-povijesnoj baštini (folklor, tradicijski napjevi i plesovi …); tematska/sezonska događanja vezana uz različite prigode/tradicijske običaje; prezentacije/tematska događanja temeljena na tradicionalnoj/autohtonoj gastro i eno ponudi.

Edukacija:

seminari/radionice za podizanje standarda i kvalitete usluga; seminari/radionice za poticanje turističkih razvojnih inicijativa i definiranje novih turističkih proizvoda; seminari/radionice za razvoj gostoprimstva, kulture usluživanja i sl.

Temeljem članka 7. Pravilnika o potporama za turističke inicijative i proizvode na turistički nerazvijenim područjima, Hrvatska turistička zajednica objavljuje Otvoreni javni poziv za kandidiranje za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2011. godini. Otvoreni javni poziv će biti objavljen na web stranicama HTZ-a www.croatia.hr i Ministarstva turizma www.mint.hr do 31. ožujka 2011. godine.

Share Button