Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. ožujka 2011.

Općina Čađavica dobila darovnicu Vlade Republike Hrvatske za zemljište vrijedno 2.200.000,00 kuna

Općina Čađavica dobila je darovnicu Vlade Republike Hrvatske, kojom zemljište, vlasništvo Republike Hrvatske prenosi bez naknade na ovu općinu. Riječ je o zemljištu predviđenom za industrijsku zonu Čađavica ukupne površine 275.000  četvornih metara, procijenjene vrijednosti oko 2.200.000,00 kuna. Ugovor o darovanju potpisan je u prostorima Općine Čađavica uz nazočnost načelnika općine Mirka Rončevića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnika središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Joze Sarača, njegovog zamjenika Tomislava Bobana, a spomenuti su i obišli zemljište buduće industrijske zone.

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević zahvalio se svima koji su potpomogli konačnom rješavanju prijenosa državnog zemljišta, posebno se zahvalivši Josipu Đakiću i Tomislavu Bobanu. Glavni problem do realizacije bilo je rješavanje pravno – imovinskih odnosa što je Općina Čađavica uspješno obavila.

– Mi ćemo za koji dan, izaći sa što boljim uvjetima za buduće investitore na poduzetničkoj zoni s ciljem da i u ovom našem ruralnom kraju, uglavnom baziranom na poljoprivredno stočarskoj proizvodnji pokušamo razbuditi jednu zdravu poduzetničku klimu – rekao je na kraju svog obraćanja načelnik Rončević.

Okupljenima se obratio i državni tajnik središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač.

– Najdraže mi je kada dolazimo u lokalnu samoupravu pa potpisujemo darovne ugovore koji su vezani za razvoj hrvatskog gospodarstva a samim tim i za otvaranje novih radnih mjesta. Do sada je Vlada republike Hrvatske prenijela u vlasništvo jedinicama lokalne samouprave 2 500 hektara zemljišta, plus 1 200 hektara zemljišta koje je istim jedinicama darovalo Ministarstvo regionalnog razvoja, a sve za što bolji razvoj poduzetništva i sam razvoj gospodarskih zona procijenjene ukupne vrijednosti oko 900 milijuna kuna. Nama je pri ovakvim darovanjima najvažnije da je riješeno pitanje imovinsko – pravnih odnosa što je u ovom slučaju Općina Čađavica uspješno odradila. U ovom trenutku gdje god na karti Hrvatske uperite prstom mi imamo jedinicu lokalne samouprave od malih do velikih gospodarskih zona gdje budući investitori mogu svoj projekt realizirati doslovno u roku od 20 dana. Na tim se mjestima koncentrira dovođenje kanalizacije, odvodnje, struje…, svi uvjeti za idealan razvoj gospodarstva unaprijed su ispunjeni. Poznati i definirani su svi parametri, više ne postoje nikakve zapreke za buduće investitore”. (www.radioslatina.hr)

Share Button