Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. ožujka 2011.

Klizište sanirano, nastavljaju se radovi na Orahovačkoj obilaznici

Klizište, koje je bilo glavni problem nove Orahovačke obilaznice, nakon mjeseci napornog rada i proučavanja, sanirano je i sve je spremno za nastavak radova na obilaznici. Zaključak je ovo sastanka gradonačelnika Grada Orahovice Josipa Nemeca, Želimira Ortolana stručnjaka za klizišta, sa Sveučilišta u Osijeku te direktora Uprave za ceste Virovitičko-podravske županije Željka Tomljanovića.

Gradonačelnik Josip Nemec bio je vidno zadovoljan okončanjem sanacije klizišta:

– Eto, i to smo priveli kraju. Moram se svakako zahvaliti Želimiru Ortolanu koji je odgovorno i profesionalno pristupio problemu. Isto tako, sama njegova pojava kao velikog stručnjaka bila je prava i sigurna garancija da ćemo ovo riješiti na najbolji mogući način. Sada slijedi nastavak radova i vjerujem kako će vrlo brzo doći i do samog otvaranja obilaznice – rekao je Josip Nemec.

Želimir Ortolan obišao je mjesta sanacije klizišta, ali i kompletan potez na kojem se pojavljuje problem klizišta:

– Ova istraživanja su pokazala da su klizišta veliki problem. Nakon zadnjih obilazaka, mogu reći da pukotina nema, ono što stvara najveću garanciju to su kanalice u gornjem dijelu klizišta koje ni malo nisu oštećene. Drenovi odlično funkcioniraju i mogu reći da je ovaj posao zaključen na zadovoljstvo mnogih. Obišao sam cijelo područje grada i mogu reći da gotovo na svim prilazima Orahovici postoji pokoje klizište, posebno se to odnosi na potez uz prometnicu Orahovica – Kutjevo. No, zato smo tu da sve pokušamo riješiti, eto već prošle godine smo proveli istražne radove vezane uz polaganje kanalizacije, a nekoliko klizišta smo na tom potezu već uspješno sanirali i novi radovi su na pomolu. – zaključio je Želimir Ortolan. (www.orahovica.hr, vg)

Share Button