Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. travnja 2011.

Državno natjecanje Dani odjeće 2011.: Josipa Dukmenić iz IOŠ Slatina najbolja krojačica u Hrvatskoj

Sjajne vijesti stigle su ovih dana za Industrijsko obrtničku školu Slatina. Naime, u Požegi je održano državno natjecanje ”Dani odjeće 2011” na kojem je nastupilo 17 strukovnih škola s područja cijele Hrvatske. Trideset i četvero učenika natjecalo se u disciplinama krojač, odjevni tehničar i dizajn odjeće. Veliki uspjeh za slatinsku školu ostvarila je Josipa Dukmenić, učenica trećeg razreda krojača, uvjerljivo osvojivši prvo mjesto u disciplini krojač, izrada odjevnog predmeta.

Voditelj – mentor Josipi Dukmenić na državnom prvenstvu u Požegi bio je Dragutin Kiš koji je komentirajući Josipin uspjeh rekao:

– S obzirom na stanje u tekstilnoj industriji u Hrvatskoj ovo je dodatni poticaj i za natjecatelje i za samu promociju naše struke i zanimanja uopće. Josipin trijumf u Požegi, na kojem joj još jednom iskreno čestitam, dokaz je da ovdje imamo kvalitetnih i nadarenih kadrova. Mlada smo škola koja samo nastavlja dugu tradiciju krojača slatinskog kraja. Osim struke i djevojke sjajno obavljaju svoje postavljene zadatke, kod njih postoji interes što je najvažnije, talentirane su i vješte i svoj nastavni program odrađuju s ljubavlju čemu je dokaz i prvo mjesto Josipe u konkurenciji učenica iz škola sa dugom krojačkom tradicijom, poput Varaždinske, Zagrebačke, škole iz Čakovca…“.

Inače, Josipa Dukmenić, vrijedna i marljiva učenica Industrijsko – obrtničke škole iz Slatine osim vrijedne diplome i oslobađanja polaganja praktičnog dijela nastave dobila je i još jednu nagradu, šivaći stroj, dar sponzora državnog natjecanja ”Dani odjeće 2011”. (www.radioslatina.hr)

Share Button