Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. travnja 2011.

Jasna Bilušić i New deal u Kazalištu Virovitica snimali novi live album

Jasna Bilušić i New deal snimali su u Kazalištu Virovitica novi live album koji će se u prodaji naći na jesen ove godine. Radni naslov albuma je „My favorite things“, a u Kazalištu Virovitica snimali su ga: Jasna Bilušić i njezin New Deal (Hrvoje Galer – pijanist, Saša Borovec – kontrabas) i dva gosta – Nino Mureškić, perkusionista iz Slovenije, te Žarko Hajdarhodžić, dubrovački glazbenik – flautist. Album će, najvjerojatnije, sadržavati obrade i prepjeve hitova poput ‘Close your eyes’ (Ruth Etting), ‘Girl talk’ (Tony Benett), ‘Take five’ (The Dave Brubeck Quartet), ‘People are strange’ (The Doors), ‘My favorite things’ i ‘Golden brown snippet’ (Julie Andrews / The Stranglers). Izdavač je albuma Croatia records.

– Live album smo odlučili snimati u Virovitici iz nekoliko razloga – virovitička nam je publika ostala u vrlo lijepom sjećanju još od koncerta koji smo ovdje održali prije nekoliko mjeseci (sklopu VPŽ music IN nap.a.), zatim, kazališna je dvorana vrlo pogodna jer ima gotovo studijske uvjete, što je u Hrvatskoj rijetkost. Naravno, važnu ulogu pri odabiru odigrala je i neizmjerna susretljivost ljudi Kazališta Virovitica, na čemu smo im vrlo zahvalni – kazala je Jasna Bilušić.

Prvotna namjera bila je snimiti koncerte uživo u desetak hrvatskih gradova. Međutim, kako je Ministarstvo odobrilo dio sredstava za samo dva koncerta, odlučili su se za snimanje u Virovitici te idućeg tjedna u Zadru. (www.virovitica.net)

Share Button