Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. travnja 2011.

Mirko Mališ: Za Dan općine Čačinci očekuje se početak radova na izgradnji akumulacije Seginac

Akumulacija Seginac na području općine Čačinci, koja će potopiti pašnjak između Donje Pištane i Bukvika, početi će se graditi ove godine. Zauzimat će površinu od 32 hektara i osnovna zadaća bit će joj obrana od poplava, a služit će i za navodnjavanje, ribolovni sport i rekreaciju. Radovi će početi uskoro, a najavio ih je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ:

– Sve pripreme su završene i radovi bi trebali početi najkasnije za Dan općine Čačinci, oko 20. travnja, kada ćemo i svečano označiti početak radova. Svi se radujemo tom poslu jer je on vrlo važan za sve nas koji ovdje živimo – rekao je načelnik Mališ. Za početak radova osigurana su sredstva u iznosu od 5,5 milijuna kuna, a plan je da se jezero Seginac završi do kraja 2012. godine.

– Općina Čačinci od ovog projekta u budućnosti očekuje samo dobre stvari. Ribiči će napokon riješiti sve svoje probleme, dobit će vrhunsku ribolovnu vodu, a mi prostor na kojemu ćemo moći razvijati i ribički i sportski turizam – zaključio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ. (www.icv.hr)

Share Button