Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. travnja 2011.

Učenici Gimnazije Petra Preradovića Virovitica osvojili drugo mjesto na državnom prvenstvu iz matematike

U Puli je 14. i 15. travnja održano ekipno natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole. Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju predstavljale su škole koje su prošle jeseni pobijedile na ekipnom natjecanju „Rokovi matematičari” u Virovitici. To su: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica u kategoriji gimnazijalaca, Tehnička škola Virovitica u kategoriji strukovnih škola i u kategoriji osnovaca Osnovna škola Vladimir Nazor iz Virovitice.

Gimnazijalci, Tea Tovarović (4. razred prirodoslovno matematičkog smjera), Inka Brijačak (4. razred prirodoslovno matematičkog smjera), Ivan Rep (3. razred prirodoslovno matematičkog smjera) i Dario Barišić (2. razred prirodoslovno matematičkog smjera) čije mentorice su profesorice Branka Inđić i Jasminka Viljevac osvojili su drugo mjesto u konkurenciji šezdeset škola iz cijele Hrvatske. Za osvojeno drugo mjesto nagrađeni su medaljama, prigodnim poklonom i peharom. Ekipe je na natjecanje vodio tajnik škole Predrag Saratlija.

Tehničku školu predstavljali su Mihael Kaučić IV. elektro, Matija Petrović IV. elektro, Marijo Horvat III. elektro, Filip Valenteković II. elektro. Tehničari su osvojili peto mjesto u kategoriji strukovnih škola. Mentorica i voditeljica ekipe Tehničke škole bila je profesorica Spomenka Smolić.

Osnovci iz škole Vladimira Nazora natjecali su se u dvije kategorije omikron i omega. U kategoriji omikron natjecali su se učenici petih i šestih razreda Goran Sabo 6.r, Frane Žada 6.r, Mijo Piškur 5.r, Karlo Aragović 5.r, osvojili su 8. mjesto u konkurenciji 40 ekipa. U kategoriji omega natjecale su se dvije ekipe prva Filip Stevanovski 8.r, Karlo Koledić 8.r, Marin Kutnjak 7.r, Frano Šušak 7.r osvojila je deseto mjesto od 50 ekipa, a druga Jelena Viljevac 8.r, Tin Oršulić 8.r, Josip Tomeković 7.r, Ivan Rakocija 7.r osamnaesto. Ekipe su vodile mentorice Ksenija Bosanac i Ana Milnović. Za izvrstan uspjeh naših ekipa osim učenika i njihovih mentorica zaslužni su donatori i roditelji koji su financirali troškove prijevoza i smještaja ekipa. Nadamo se da će Udruga prirodoslovaca „Ω7″ i ove godine povodom Dana grada Virovitice okupiti sve „Rokove matematičare” kao i lani. Isto tako, nadamo se da će pobjedničke ekipe dogodine s puno manje muke otputovati na državno natjecanje u Pulu. (www.virovitica.info)

Share Button