Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. travnja 2011.

Uz dodjelu priznanja najboljima, u Čačincima održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U Čačincima je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a u sklopu obilježavanja Dana općine. Svečanosti su nazočili i brojni gosti, saborski zastupnik Josip Đakić, ravnatelj Robnih zaliha Tomislav Tomić, gradonačelnici Orahovice i Slatine Josip Nemec i Ivan Roštaš, načelnici općina Mikleuš, Zdenci i Sopje, čačinački gospodarstvenici, predstavnici policije te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata…

– Od samog formiranja općine Čačinci, osim želja postoje i konkretni planovi kojima se nadoknađuju godine zaostatka. Neki poslovi već su i odrađeni na zadovoljstvo svih mještana, a općina Čačinci otvorena je za sve one koji žele ulagati, stvarati i raditi – rekao je između ostalog načelnik općine Mirko Mališ naglasivši da je infrastruktura u Čačincima bila na najnižoj razini, no nastankom države i formiranjem općine Čačinci, stanje se rapidno promijenilo.

Rekao je načelnik Mališ kako je pri završetku izgradnja nove upravne zgrade šumarije, započeta je izgradnja kanalizacijske mreže i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, krenula je izgradnja kuće oproštaja u naselju Bukvik, u tijeku su završne pripreme za početak izgradnje akumulacijskog jezera Seginac. Na kraju je načelnik Mališ dodao da je rekonstruirana elektroenergetska mreža i obnovljena javna rasvjeta, a u tijeku je priprema rekonstrukcije u naselju Paušnici i nekim dijelovima naselja Čačinci.

U ime nazočnih gradonačelnika i načelnika čestitke općinskoj vlasti u Čačincima uputio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, koji je rekao kako je općina Čačinci pravi dokaz kako se može dobro i kvalitetno raditi.

I saborski zastupnik Josip Đakić također je pohvalio rad na području općine, rekavši kako su svi poslovi isključivo rađenu u interesu svih žitelja općine.

Osvrnuo se saborski zastupnik Josip Đakić i na presudu Haškog suda hrvatskim generalima rekavši kako je za državu Hrvatsku neprihvatljiva presuda o udruženom zločinačkom pothvatu prozivajući bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića i Žarka Puhovskog nazvavši ih veleizdajnicima države.

Na kraju svečane sjednice dodijeljene su četiri zahvalnice i jedna plaketa zaslužnim pravnim i fizičkim osobama. Zahvalnice su za razvoj sporta i promicanje općine Čačinci u državi primili trener košarkaškog kluba Mladost Čačinci Mario Krmpotić, Sportski ribolovni klub Klen, prvak hrvatske u gađanju lukom bez nišana, osmogodišnji Manule Štefok te Društvo naša djeca Čačinci. Najviše općinsko priznanje, zlatna plaketa, ove je godine pripala Košarkaškom klubu Mladost, prvaku A-2 hrvatske košarakšake lige Istok. (www.radio-orahovica.com)

Share Button