Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. svibnja 2011.

Grad Virovitica: Izložba vatrogasne opreme – gradonačelnik primio vatrogasce

Povodom blagdana sv. Florijana – dana vatrogastva, gradonačelnik Ivica Kirin primio je predstavnike vatrogasnih udruga i Javne vatrogasne postrojbe Virovitica. Tom prigodom gradonačelnik se je zahvalio svim vatrogascima na svemu što su do sada učinili za ovaj grad, ali i za veliki posao koji odrađuju i na području susjednih općina. Između ostalog podsjetio je i da je Grad Virovitica pokrenuo inicijativu za otvaranje Regionalnog vatrogasnog centra Virovitica te naglasio zajedništvo kao osnovu svakog uspjeha. Zahvalio se je vatrogascima na razumijevanju pri promjeni lokacije JVP Virovitica i poželio im puno sreće u budućem radu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Žarko Mlinarić zahvalio se je gradonačelniku Kirinu za sve što su on i njegove službe učinile za razvoj vatrogastva na području grada Virovitice. Naveo je i da danas vatrogasci posjeduju opremu čija vrijednost iznosi oko 20.000.000,00 kuna iako su prije nekoliko godina svi bili pomalo skeptični kada im je gradonačelnik Kirin to obećao.

Zahvalama su se pridružili i zapovjednik JVP Virovitica Anto Tutić, zapovjednik DVD Virovitica Marijo Pavelić i predsjednik DVD Korija Mavro Bistrović koji je najavio da DVD Korija slijedeće godine slavi svoju 60. obljetnicu te je zamolio za pomoć prilikom organizacije obljetnice. Paralelno s primanjem ispred gradske uprave održana je Izložba vatrogasne opreme kojom raspolaže Javna vatrogasna postrojba Virovitica te su se građani i sami mogli uvjeriti u njezinu kvalitetu i svrsishodnost. (www.virovitica.hr)

 

Share Button