Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. svibnja 2011.

U organizaciji Obiteljskog centra VPŽ u Virovitici se održava obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

Povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se svake godine obilježava 15. svibnja, Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije pripremio je niz aktivnosti kojima želi povodom tog dana podsjetiti na važnost i vrijednost obitelji i obiteljskih vrijednosti. Prva od brojnih aktivnosti održana je na Šetalištu Edite Schubert u Virovitici. U radionicama namijenjenima djeci pod nazivom „Moja obitelj“ sudjelovali su učenici 7.razreda, polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Djelatnice Obiteljskog centra prezentirale su svoj rad – Savjetovališta za roditelje i djecu, mlade, djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te pravno i bračno savjetovalište i brojne programe koje Obiteljski centar provodi tijekom protekle 4 godine. Građanima su podijeljene edukativne i informativne brošure i letci, a najmlađe smo razveselili balonima.

To je tek dio obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, a u idućim danima slijedi:

Ponedjeljak, 16. svibnja 2011. – promocija knjige “@obiteljski”, 12,00 sati.

U ponedjeljak, 16. svibnja 2011. godine s početkom u 12,00 sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održat će se prezentacija knjige “@obiteljski”. Knjige je sažetak stručnih članaka stručnih radnica/ka Obiteljskog centra VPŽ koji su objavljivali protekle 4 godine na web stranici Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije www.obiteljskicentar.hr.

Urednica knjige je Jasna Čupen, a tekstove su pisali: Tamara Jančevski, Alisa Kosić, Sandra Matošina Borbaš, Iva Petrović, Boris Poljanac. Predgovor za knjigu napisao je Boris Hudina.

Utorak, 17. svibnja 2011.- predavanje “Djetetovo ponašanje – odgovornost roditelja ili djeteta?”, 17,00 sati.

Predavanje će se održati u utorak, 17. svibnja u 17,00 sati u prostorijama Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije. Predavanje je namijenjeno roditeljima djece iznad 12 godina starosti.

Četvrtak, 19. svibnja 2011. – predavanje “Kako pripremiti roditelja za polazak djeteta u školu”, 17,00 sati.

U četvrtak, 19. svibnja 2011. stručne radnice psihologinja i defektologinja, za sve zainteresirane roditelje budućih prvaša, ali i za sve druge roditelje koji su zainteresirani za ovu temu, održat će su prostorijama Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije, s početkom u 17,00 sati predavanje na temu “Kako pripremiti roditelja za polazak djeteta u školu?”

 

Share Button