Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2011.

Karavana „Da se ne zaboravi – 2.500 kilometara diljem Hrvatske“ u Virovitici

Viroviticu su posjetili sudionici Tradicionalne karavane „Da se ne zaboravi – 2500 kilometara diljem Hrvatske“ i kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Pokrovitelj Karavane je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Sudionicima se je pridružio i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Ivan Sić.

Tom prigodom organizator i predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke Mladen Pavković pohvalio je Grad Viroviticu kao svijetli primjer kako se odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima.

– Došli smo s nakanom da se poklonimo svim hrvatskim braniteljima i kažemo im hvala za sve jer bez njih i dr. Franje Tuđmana danas ne bi bilo Republike Hrvatske rekao je između ostalog Mladen Pavković.

Zamjenik gradonačelnika Ivan Sić zahvalio je sudionicima Karavane na svemu što su do sada učinili da se nikada ne zaborave oni koji su stvarali našu domovinu.

Da podsjetimo tradicionalna Karavana ove je godine organizirana jedanaesti puta, a cilj joj je molitvom i paljenjem svijeća podsjetiti se onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Sudionici Karavane su od 24.-27. svibnja obišli Karlovac, Gospić, Škabrnju, Šibenik, Split, Knin, Aržano, Plitvice, Petrinju, Sisak, Novsku, Pakrac, Slavonski Brod, Vinkovce, Vukovar, Voćin, Bjelovar, Viroviticu i mnoga druga mjesta… (www.virovitica.hr)

 

Share Button