Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. lipnja 2011.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Petar Čobanković i državni tajnik Stjepan Mikolčić obišli OPG Željka Kokora u Rogovcu

Nakon kušanja rajčica i kupusa hrvatskih proizvođača u sjeverozapadnoj Hrvatskoj Petar Čobanković, potpredsjednik Vlade RH i državni tajnik Stjepan Mikolčić u kasnim popodnevnim satima posjetili su proizvođača povrća Željka Kokora u selu Rogovac u Virovitičko-podravskoj županiji.

Uz već ponovljene tvrdnje kako je hrvatsko povrće zdravo potpredsjednik Čobanković izrazio je sumnju da povrće uopće može biti prijenosnik opasne bakterije zbog koje u EU građani izbjegavaju povrće.

– Hrvatska ne može niti će provoditi embargo na uvoz povrća. Ne možemo donositi neekonomske ili netrgovinske mjere da bi mi nekoga proglasili krivim. Nema dokaza da je povrće iz pojedinih zemalja zdravstveno neispravno i to što uzrokuje. Ako se dogodi da ova pojava poprimi katastrofične razmjere, ako se drastično smanji plasman, a cijene se strmoglave, morat ćemo iznaći neke načine i mogućnosti pomoći kao što smo uvijek pomagali u granicama mogućeg. No, ono što možemo raditi to je povećanje svijesti hrvatskih proizvođači da konzumiraju hrvatske proizvodi. To nam nitko ne može zabraniti. To je naše pravo da dajemo garanciju da je hrvatsko povrće zdravo – naglasio je u Rogovcu potpredsjednik Čobanković koji je, nakon kušanja rajčice i kupusa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj boravak u Slavoniji nastavio kušanjem paprike proizvedene u obiteljskom gospodarstvu Željka Kokora. (www.dalje.com)

Share Button