Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. lipnja 2011.

Flora VTC d.o.o. nabavila novo teretno vozilo sa samoistovarom za prijevoz kontejnera vrijedno 743.750,98 kuna

U virovitičkoj komunalnoj tvrtki Flora VTC d.o.o. predstavljeno je novo teretno vozilo sa samoistovarom za prijevoz kontejnera.

– Radi se o investiciji vrijednoj 743.750,98 kuna, radne zapremine 6.871 ccm dopuštene nosivosti 8.000 kg, a zasigurno će nam puno pomoći prilikom odvoza otpada – rekao je prilikom predstavljanja vozila direktor jedne od najboljih komunalnih tvrtki u Republici Hrvatskoj Željko Iharoš.

Predstavljanju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je posebno naglasio da je osim nabavke ovog vozila u isto vrijeme u sklopu preuređenja poslovnog kruga sjedišta tvrtke, te prenamjene poslovnih prostora za nove djelatnosti, izvedena potpuno nova hidrantska mreža i sustav odvodnje.

– Izgrađena je moderna crpna stanica sa novim separatorom nečistoća otpadnih voda, a sve u funkciji sprječavanja zagađenja i rasterećenja gradske kanalizacijske mreže. Projekt je obuhvatio i izgradnju podzemnih bazena za skupljanje oborinskih voda, koju sada Flora koristi za pranje ulica i zalijevanje nasada. Vrijednost radova je 1.170.000 kuna, ali su efekti višestruko korisni i u skladu s najvišim ekološkim smjernicama: sprječavanje zagađenja, čuvanje pitke vode kao jednog od najvažnijih prirodnih resursa, te ekonomska ušteda na budućim računima za vodu – rekao je u vezi toga direktor Iharoš.

Osim navedenog, izvršeni su i radovi asfaltiranja poslovnog kruga, te uređenje svih prometno-manipulativnih površina u vrijednosti većoj od 270.000kn. (www.virovitica.hr)

 

Share Button