Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. lipnja 2011.

Uz slavlje DVD-a Paukovec, DVD-a Zaprešić, DVD Vukosavljevica i DVD-a Daruvar u Turnašici je održan Prvi memorijal za Štefinu

Pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, DVD Turnašica je bila domaćin prvog vatrogasnog KUP-a “Za Štefinu”. Na nagovor muške A ekipe turnašičkih “Bisera”, sada poznate u natjecateljskom vatrogastvu na području RH, odluku je donio Upravni odbor društva. Posvetili su ga posthumno svojem dugogodišnjem tajniku društva i dopredsjedniku Hrvatskog Sabora Stjepanu Sulimancu.

Ove godine, uz donaciju Općine Pitomača i puno dobrovoljnog rada, izgradili su novo vatrogasno vježbalište, pored Vatrogasnog doma, a asfaltirani prostor ispred doma, donirala je Virovitičko-podravska županije.

Na prvi KUP odazvalo im se dvadesetak najjačih ženskih i muških vatrogasnih ekipa s područja RH. Od 20 ekipa izdvojili su osam najboljih i to: 1. DVD Paukovec muška A, DVD Oštarije muška A, DVD Virje muška A, DVD Zaprešić žene A, DVD Deanovec muški A, DVD Buševec žene A, DVD Daruvar muški B i DVD Johovec muški A. Nastavili su natjecanje SUPER KUP-a.

U polufinalu izdvojili su se DVD Paukovec, Zaprešić, Deanovec i Oštarije. Slijedilo je finale između najboljih i to; DVD Paukovca i Oštarija. U živoj natjecateljskoj atmosferi apsolutnu pobjedu pehar i prijelazni pehar za odrađenu vježbu bez greške za 32,60 sekunde pripao je državnom prvaku Republike Hrvatske DVD Paukovec muška A ekipa, a drugo mjesto sa razlikom od samo 0,74 desetinke sekunde DVD Oštarije muška A ekipa.

Pehar za treće mjesto u kategoriji muška A ekipa pripao je DVD Virje. U kategoriji žene A 1. mjesto i pehar osvojilo je DVD Zaprešić, 2. mjesto i pehar Buševec i 3, mjesto i pehar Velika Črešnjevica.

U kategoriji žene B prvo mjesto pripalo je ekipi DVD Vukosavljevica, 2. Turnašica i 3. Velika Črešnjevica.

U kategoriji muški B prvo mjesto pripalo je DVD Daruvar, 2. Velika Črešnjevica i 3. mjesto DVD Vukosavljevica. Pehare i priznanja pobjednicima uz asistenciju zapovjednika Josipa Nemeta, uručili su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik DVD Turnašica Alojz Lach.

Priznanja za učešće u prvom KUP-u “Za Štefinu” u kategoriji M-A ekipa primili su: DVD Deanovec, Donja Gračanica, Johovec, Pitomača, Vukosavljevica i Virovitica i u kategoriji Ž-A DVD Virovitica. Priznanja su primili i glavni suci obiju staza Zdravko Pokupić i Neven Milanović. Drugo plasirani DVD Oštarije primili su komplet majica, donaciju firme Vatropromet Zagreb, a prvak Super kupa DVD Paukovec primio je novčanu nagradu, dar gospodarstvenika iz Turnašice Damira Blažinčića.

Na kraju svečarskog dijela zapovjednik DVD Turnašica zahvalio se svim učesnicima, sponzorima i donatorima. Domaćini DVD Turnašica prezadovoljni su odazivom, kvalitetom ekipa 1. KUP-a “Za Štefinu” i postignutim vrhunskim rezultatima. (www.pitomaca.net)

 

Share Button