Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. lipnja 2011.

Prigodnom svečanošću obilježen Dan Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica – najbolja učenica Ljerka Koščak

Tradicionalnom Završnom priredbom danas je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica obilježio Dan centra. U programu koji je održan u prostorijama Centra sudjelovali su brojni učenici, a između ostalih nazočili su mu i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i pročelnica Đurđica Aragović, svi ravnatelji virovitičkih osnovnih škola i Dječjeg vrtića Cvrčak, u ime Virovitičko-podravske županije pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac …

U pozdravnom govoru ravnateljica Centra Marija Navara uz čestitke učiteljima i učenicima na odličnim rezultatima koje su postigli u protekloj školskoj godini navela je da škola trenutno broji 125 učenika i korisnika koji rade po programima koji su primjereni mogućnostima učenika te da je od ove godine pokrenut i program poludnevnog boravka za korisnike s intelektualnim teškoćama iznad 21. godine života. Ravnateljica je posebno istaknula dugogodišnji rad učenika u Školskoj zadruzi „Mali Mikeši“, Eko školi, kao i mnogobrojne aktivnosti koje učenici odrađuju u školskom vrtu i dvorištu škole.

Prisutnima se je obratio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je uz zahvalu svim učenicima i učiteljima na odličnim rezultatima koje su postigli obećao da će kao gradonačelnik učiniti sve što je u njegovoj moći da uskoro započne gradnja Centra za djecu sa posebnim potrebama koji će znatno popraviti uvjete za rad.

U okviru programa koji su izveli učenici škole predstavljeni su i najuspješniji učenici i zaposlenici, a za najbolju učenicu škole proglašena je Ljerka Koščak.

Ravnateljica Centra uručila je i zahvalnice osobama, ustanovama i udrugama koji su se najviše istaknuli u pomaganju Centru. Zahvale su uručene gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu, Virovitičko-podravskoj županiji, tvrtki Flora d.o.o., HP-Hrvatske pošte –podružnica Virovitica, Turističkoj zajednici Grada Virovitice, Gradskoj knjižnici i čitaonici,LC Vereucha, Informativnom centru Virovitica, Društvu naša djeca i novinarki Mirjani Vodopić.

Podijeljene su i jubilarne nagrade, a dobili su ih: Marijana Strija – 15 godina, Zvjezdana Glumac – 20 godina i Dubravka Periša 20 godina rada.Ispred Sindikata hrvatskih učitelja Melita Ključec uručila je posebnu nagradu umirovljenoj bivšoj zaposlenici Centra Jadranki Palm

Nakon bogatog programa gradonačelnik Kirin podigao je zelenu zastava ispred Centra budući da je od 2003. godine Centar član eko-škole, a otvorena je i izložba učenika koja je postavljena u prostorijama škole. (www.virovitica.hr)

 

Share Button