Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. lipnja 2011.

U nedjelju 12. lipnja obilježavanje 20-te obljetnice prve oružane formacije Republike Hrvatske na području općine Suhopolje

Branitelji općine Suhopolje organiziraju u nedjelju 12. lipnja 2011. godine obilježavanje 20-te obljetnice formiranja 6. čete 50-tog samostalnog bataljuna ZNG Virovitica i proslavu Dana branitelja općine Suhopolje. Proslava će početi u 8,00 sati svetom misom zadušnicom u Crkvi sv. Terezije Avilske u Suhopolju za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i umrle članove Udruge, a nastaviti će se u 9,00 sati polaganjem vijenaca na spomen obilježje ispred Hrvatskog doma te sportskim natjecanjima.

U 14,00 sati započeti će završni ceremonijal proslave kojom prilikom će se na zidu Restorana „Park“ otkriti spomen ploča u znak sjećanja na dan kada je prije dvadeset godina na tom mjestu formirana prva oružana formacija RH na području općine Suhopolje. Pripadnicima „suhopoljske čete“ koji su je činili na taj dan, uručiti će se spomen zahvalnice, a pobjednicima u sportskim natjecanjima prigodne medalje. Nakon obraćanja uzvanika za sve sudionike proslave i mještane općine Suhopolje organiziran je zajednički objed i druženje uz suhopoljske tamburaše. Na ovoj manifestaciji očekuje se preko 500 sudionika – pripadnika braniteljskih udruga s područja Virovitičko-podravske županije, pripadnika slavljeničke postrojbe i članova udruge i očekujemo da će se i ovom prigodom manifestirati zajedništvo branitelja koje nas je krasilo i očuvalo ranih 90-tih.

 

Share Button