Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. lipnja 2011.

Uz natjecatelj iz Hrvatske i Mađarske održan Prvi trofej grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije u standardnim i latinsko-američkim plesovima

U Virovitici je u organizaciji Plesnog centra „Virovitica” i Hrvatskog športskog plesnog saveza, održan međunarodni plesni bodovni turnir standardnih i latinsko-američkih plesova, gdje se među brojnim plesačima iz Hrvatske i Mađarske za „I. Trofej grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije” borilo i 12 plesnih parova Plesnog centra „Virovitica”.

Lovro Švast i Nadia Dujmović u kategoriji mlađih osnovaca D1, u svom prvom plesnom natjecanju, kao najmlađi natjecatelji, u disciplini standardnih i latinsko-američkih plesova osvojili su dvije brončane medalje. Mihael Holi i Gloria Ladešić u kategoriji osnovaca D1 u standardnim plesovima osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su u latinsko-američkim plesovima osvojili peto mjesto. Vlatko Hodak i Nensi Jović u kategoriji osnovaca D3 u latinsko-američkim plesovima osvojili su treće mjesto i brončanu medalju, dok su u standardnim plesovima zauzeli peto mjesto. Ovim rezultatom Vlatko i Nensi ušli su u visoku C plesnu kategoriju u standardnim plesovima.

Mateo Bušetinčan i Mirna Rešetar u kategoriji osnovaca D3 u standardnim plesovima osvojili su 7. mjesto, dok su u disciplini latinsko-američkih plesova preko polufinala u finalu zauzeli 6. mjesto. Domagoj Maligec i Leonarda Điketa u kategoriji mlađe mladeži D3 u latinsko-američkim plesovima osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su u visokoj C kategoriji u standardnim plesovima zauzeli 12 mjesto. Ostvarenim rezultatom u latinsko-američkim plesovima Domagoj i Leonarda također su ušli u visoki C plesni razred.

Ilija Marina i Mateja Horvatinović u kategoriji mlađe mladeži C u standardnim plesovima zaustavljeni su u polufinalu te osvojili deveto mjesto. U disciplini latinsko-američkih plesova zapeli su u četvrtfinalu i osvojili trinaesto mjesto.

Janko Brlas i Mihaela Ivanac u kategoriji starije mladeži D1, osvojili su i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima dva prva mjesta i dvije zlatne medalje. Matej Brlić i Sunčana Nađ u kategoriji starije mladeži D2 u latinsko-američkim plesovima osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, dok su u standardnim plesovima zaustavljeni korak do medalje i zauzeli četvrto mjesto. Krunoslav Blažević i Dorothea Kozlinger u kategoriji starije mladeži D2 osvojili su i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima dva prva mjesta i dvije zlatne medalje. Filip Kihar i Barbara Špoljar u kategoriji starije mladeži D3 nastupali su samo u standardnim plesovima te osvojili treće mjesto i brončanu medalju. Davor Kihar i Gabrijela Horvat u kategoriji starije mladeži C u standardnim plesovima zauzeli su deveto mjesto, dok su u latinsko-američkim plesovima zaustavljeni korak do finala plasiravši se osmo mjesto.

Stribor i Svea Badanjek u kategoriji starije mladeži C u latinako-američkim plesovima osvojili su izvrsno treće mjesto i brončanu medalju, dok su u standardnim plesovima bili tik do medalje osvojivši četvrto mjesto.

Prvi Trofej grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije otvorila je zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac koja je plesačima poželjela puno plesne i športske sreće, sucima dobro i pravedno suđenje, a gledateljima dobru zabavu i uživanje u najljepšem dvoranskom športu na svijetu.

U disciplini standardnih plesova osvajači I. Trofeja grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije su:

Mlađi osnovci: Filip Franić – Vita Karačić (ŠPK Zagreb – Zagreb); Osnovci – Tin Husnjak – Ema Pilić (ŠPK Optimus – Zagreb); Mlađa mladež – Jurica Kavran – Tihana Vusić (ŠPK Harmony – Varaždin); Mladež – Vedran Sraga – Iva Risek (ŠPK Harmony – Varaždin); Starija mladež – Mario Ožbolt – Helena Bradavica (ŠPK Zagreb – Zagreb); Odrasli – Nikol Oto – Katarina Lepoglavec (ŠPK Harmony – Varaždin); Veterani -Vladimir Maleš – Alma Pezić (ŠPK Samba – Zadar).

U disciplini latinsko-američkih plesova osvajači I. Trofeja grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije su:

Mlađi osnovci – Filip Franić – Vita Karačić (ŠPK Zagreb – Zagreb); Osnovci – Tin Husnjak – Ema Pilić (ŠPK Optimus – Zagreb); Mlađa mladež – Patrik Pájer – Dorottya Dózsa (Pro-art TS, Kistelek, Mađarska); Mladež – Vedran Sraga – Iva Risek (ŠPK Harmony – Varaždin); Starija mladež – Mario Ožbolt – Helena Bradavica (ŠPK Zagreb – Zagreb); Odrasli – Filip Debelec – Bruna Gorupec (ŠPK Harmony – Varaždin); Veterani – Vladimir Maleš – Alma Pezić (ŠPK Samba – Zadar).

Unikatne trofeje za pobjednika pod vodstvom Zorana Kozjaka izradila je Industrijsko-obrtnička škola iz Virovitice. (www.virovitica.info)

 

Share Button