Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. srpnja 2011.

Do 150.000,00 kuna za stručno osposobljavanje i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Javni poziv za Mjeru poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Naime, na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, a u cilju zapošljavanja i resocijalizacije hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, objavljuje se ovaj Javni poziv.

Za potporu se mogu kandidirati zadruge hrvatskih branitelja koje su registrirale svoju djelatnost na području Republike Hrvatske do 29. lipnja 2011. godine, imaju deset (10) članova, od toga najmanje šest (6) članova – hrvatskih branitelja, odnosno djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja (osobe s višestrukim članstvom u više zadruga neće se uračunavati u broj zadrugara-hrvatskih branitelja potrebnih za ispunjenje uvjeta iz ove točke) te do sada još nisu koristile ovu potporu. Iznimno, za zadruge koje su se prijavile na prethodni Javni poziv (14.02.-15.03.2011.), a zbog neostvarivanja poticaja žele kandidirati za poticaj i po ovom javnom pozivu, vezano uz broj članova zadruge, uzimat će se u obzir zadruge koje imaju najmanje šest (6) članova-hrvatskih branitelja, neovisno o ukupnom broju članova zadruge.

Novčana potpora iznosi 150.000,00 kuna, jednokratna je i nepovratna ukoliko se namjenski utroši u skladu s poslovnim planom. Zadruge hrvatskih branitelja koje sredstva ne utroše namjenski dužne su ih vratiti Ministarstvu uz zakonsku zateznu kamatu.

Zahtjevi se podnose Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Zagreb, Trg hrvatskih velikana 6. Tražitelj sredstava treba dostaviti sljedeću dokumentaciju. Popunjen obrazac zahtjeva (dostupan je na Službenoj Internetskoj stranici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti www.mobms.hr). Javni poziv ostaje otvoren do 29. srpnja 2011. godine, a svi zahtjevi bit će riješeni najkasnije do kraja 2011. godine. Obrasci zahtjeva kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, na službenoj Internet stranici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti www.mobms.hr, te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima iz Domovinskog rata, Obiteljskom centru Virovitičko-podravske županije (www.obiteljskicentar.hr) dok se cjelokupan tekst navedenog javnog poziva može vidjeti na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici Natječaji – Natječaji ministarstva.

Share Button