Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. srpnja 2011.

Europska komisija objavila novi natječaj u okviru programa „Mladi na djelu“, rok za podnošenje do 1. rujna 2011. godine

Europska komisija objavila je u okviru programa „Mladi na djelu“ (aktivnost 4. Sustavi podrške mladima), natječaj „Jačanje mobilnosti učenja mladih radnika i radna podrška mladih nezaposlenim mladim ljudima“. Svrha ovog poziva je pružiti podršku mobilnosti i razmjeni mladih radnika s ciljem promicanja stjecanja novih vještina i kompetencija kako bi se obogatio njihov profil kao profesionalaca u području rada s mladima. Promičući dugoročna transnacionalna iskustva učenja za mlade radnike, ova nova akcija također će imati za cilj osnaživanje kapaciteta struktura uključenih u projekt koje će imati koristi od prikupljenih iskustava i novih perspektiva mladih radnika iz različitih pozadina. Na taj će način ovaj poziv poboljšati umreženost struktura mladih u Europi te će doprinijeti politici potpora, prepoznavanju i profesionalizaciji rada s mladima kao prioritetnog instrumenta politike u Europi.

Ovaj poziv će doprinijeti poticanju razvoja inovativnih pristupa ili metoda kojima mladi radnici mogu podržavati nezaposlene mlade ljude u prikupljanju potrebnog znanja, vještina i samopouzdanja za ulazak na tržište rada. Ovaj poziv omogućava bespovratna sredstva projektima. Na natječaj se mogu prijaviti neprofitne, nevladine organizacije, udruge mladih i udruge koje rade s mladim ljudima.

Rok za podnošenje prijava: 1. rujna 2011. (datum poštanskog žiga). Projekti moraju započeti između 1. siječnja 2012. i 1. lipnja 2012. Trajanje projekta: maksimalno 12 mjeseci. Trajanje mobilnosti: minimalno 2 mjeseca i maksimalno 6 mjeseci

Uvjeti natječaja i projektna dokumentacija dostupni su na linku Europske komisije odnosno ovdje.

Za sve detaljnije informacije o natječaju i ako zainteresirani imaju projektni prijedlog ili ideju, mogu se javiti u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (tel. 033/800-207). (www.ravidra.hr)

 

Share Button