Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. srpnja 2011.

Četvorica hrvatskih branitelja, uputila su se na vožnju Zahvale do Knina gdje će u petak nazočiti svečanosti proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Četvorica hrvatskih branitelja i članova biciklističkog kluba Lood, Alan Grgić, Tomislav Puhanić iz Orahovice, Zdravko Poljak iz Pitomače i Mario Vida iz Slatine, krenuli su iz Orahovice biciklima put Knina na vožnju Zahvale kojom je nastavljena realizacija projekta povezivanja svih krajeva Hrvatske koji su u ratu pretrpjeli najveće tragedije izazvane agresijom na ustavno-pravni poredak i teritorij Republike Hrvatske. Put dug 460 kilometara, koji će trajati tri dana, organizirala je Zajednica udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Bicikliste su ispratili predsjednik Zajednice udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata županije Virovitičko-podravske Nenad Križić i orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Obojica su vozačima poželjeli puno zdravlja i lijepog vremena, te zahvalu što su vozeći bicikl do Knina odlučili se tako zahvaliti svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Prvog dana, biciklisti su prevezli 200 kilometara do Petrinje, a u srijedu im slijedi put do Udbine, a u četvrtak do Knina. Na odredištu u Kninu, biciklisti, sudionici vožnje Zahvale, bit će nazočni na svečanosti prigodom proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Pokrovitelj vožnje biciklima do Knina je ZŽZU HVIDR-a Republike Hrvatske a sponzori su Virovitičko-podravska županija, Glavni stožer oružanih snaga Republike Hrvatske na čelu sa načelnikom general pukovnikom Dragom Lovrić, Gradovi Virovitica i Orahovica, tvrtke EUROVOĆE iz Orahovice i AGROFAVORIT iz Slatine, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije i rukometni klub VIRO iz Virovitice. (www.radio-orahovica.com)

 

Share Button