Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. kolovoza 2011.

Na dionici županijske ceste Humljani-Pušina održana komemoracija u spomen na 20 godina od pogibije policajca Stjepana Mlakara

Na dionici županijske ceste Humljani-Pušina, održana je komemoracija u spomen na poginulog hrvatskog policajca Stjepana Mlakara, kojega su odmetnuti Srbi ubili prije dvadeset godina, prilikom napada na policijsku ophodnju. Tada su ranjena i dvojica Mlakarovih kolega i suboraca, Franjo Sterle i Josip Jurković. Suborci poginulog Stjepana Mlakara, članovi Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, predstavnici policije, civilne i vojne vlasti, zajedno s članovima njegove obitelji, danas su mu iskazali počast molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, najprije kod spomen-obilježja podignutog na mjestu njegove pogibije, a potom i u Četekovcu, na mjesnom groblju gdje počiva Stjepan Mlakar. I danas nakon dvadeset godina nakon pogibije Stjepana Mlakara, hrvatski branitelji pitaju se kada će počinitelji odgovarati za svoja nedjelja, rekao je Vlado Jurlina, kazavši da li je moguće da nitko ne zna tko je pobio i mučio hrvatske ljude na ovom malom prostoru.

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ rekao je kako je mjesto pogibije policajca Mlakara sveto mjesto, na kojem mlađe generacije moraju učiti hrvatsku povijest. Zamolio je Mališ svoje kolege načelnike i gradonačelnike da dovedu djecu iz svojih mjesta u Humljane kako bi na taj način prenosili istinu o Domovinskom ratu… (www.radio-orahovica.com)

 

Share Button