Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. kolovoza 2011.

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice kojom su Virovitičani proslavili blagdan Sv. Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, Virovitičani su proslavili blagdan Svetog Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice. Na 777. rođendan grada Virovitice, svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Kazalištu Virovitica prisustvovao je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je između ostalog naglasio da se nalazi u herojskom hrvatskom gradu koji je možda manji po broju stanovnika, a velik po svojim dostignućima s velikim brojem komunalnih, kulturnih, socijalnih sadržaja te pohvalio odličan rad virovitičke gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom.

Sjednici Gradskoga vijeća uz potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, nazočili su i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, predstavnici županijskih i lokalnih vlasti, zastupnici u Hrvatskom saboru i brojni gosti, a prisutnima su se uz potpredsjednika Sabora obratili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, državni tajnici Stjepan Mikolčić i Tihana Kraljić,…

U svom obraćanju prisutnima gradonačelnik Ivica Kirin pobrojao je sve projekte koji su u gradu odrađeni u proteklih godinu dana te najavio nove koji svjetlo dana trebaju ugledati uskoro. Zahvalio se je i svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarivanju istih posebno istaknuvši Vladu RH, saborskog zastupnika Josipa Đakića i župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića.

Župan Virovitičko podravske županije Tomislav Tolušić ustvrdio je da vizija pravi razliku između uspona i padova jednog grada što gradonačelnik Ivica Kirin sigurno ima. Saborski zastupnik Josip Đakić intenciju u svom govoru stavio je na potrebu da se što prije realiziraju projekti Sjeverne obilaznice i Auto.ceste A-13 od Zagreba do Terezinog Polja što će još više ubrzati razvoj, a samim tim otvoriti i nova radna mjesta. Ministar Tomislav Ivić razloge ovako dobrog razvoja grada pronašao je i u odličnoj suradnji virovitičke gradske uprave i Vlade Republike Hrvatske jer su odrađeni mnogi zajednički projekti.

Tako je završilo Rokovo 2011, tradicionalna kulturno-zabavna i turistička manifestacija koju je 5. kolovoza službeno otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. U 12 dana koliko je trajalo ovogodišnje Rokovo, građani Virovitice i mnogobrojni njihovi gosti uživali su u više od 100 manifestacija raznih sadržaja. (www.virovitica.hr)

 

 

Share Button