Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. kolovoza 2011.

U Orahovici održan sastanak s predstavnikom tvrtke Sunstroom u vezi s uvjetima izgradnje fotonaponske elektrane investiciji vrijednoj više od milijuna eura

Gradonačelnik Grada Orahovice, Josip Nemec sa suradnicima, sastao se s predstavnikom španjolske tvrtke Sunstroom za Hrvatsku, Feliksom Unkovićem, koji je donio konkretnu ponudu s uvjetima izgradnje fotonaponske elektrane u Orahovici.

To je, podsjetimo, europska tvrtka koja je diljem svijeta izgradila takva postrojenja i ima veliko iskustvo, a zainteresirana je za suradnju s gradom, jer je prepoznala ozbiljnost u pristupu tom projektu. Gospodin Unković kratko je prepričao ponudu tvrtke Sunstroom-a, u kojoj su ponuđena dva modela suradnje. Jedan je klasičan „trgovački način“ otkupa projektne dokumentacije, a drugi je prijedlog dugoročne suradnje gdje bi Grad i tvrtka zajedno pratili izgradnju, potom i rad postrojenja.

– Najvažnije je koja ponuda će gradu više odgovarati, prodaja projekta ili dugoročno partnerstvo – kazao je gradonačelnik Josip Nemec, ocjenjujući oba prijedloga vrlo korektnim. Budući se radi o izuzetno vrijednoj investiciji, većoj od milijun eura, gradonačelnik Nemec će sa suradnicima proučiti ponudu, a kada proračuni kažu što je prihvatljivije, za desetak dana uputiti će odgovor tvrtki Sunstroom. Predstavnik španjolske tvrtke Sunstroom, Feliks Unković, nije skrivao optimizam da će na jedan od ponuđenih prijedloga ostvariti suradnju s gradom Orahovica. (www.radio-orahovica.com)

 

Share Button