Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. rujna 2011.

Poduzetnička zona Zapad proširuje se na čak 400 hektara – jedan od najznačajnijih projekata u povijesti grada Virovitice

Odlukom Gradskog vijeća Grada Virovitice od 16. studenog 2005. godine, osnovana je Poduzetnička zona Zapad. Kako postoji želja da grad Virovitica dobije jedinstvenu mega zonu u Republici Hrvatskoj jučer je na Kolegiju gradonačelnika razmotrena Odluka o proširenju navedene zone sa dosadašnjih 80 ha na čak 400 ha. Poduzetnička zona Zapad prostirat će se uz buduću Autocestu A-13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje, a njezinim proširenjem iskoristio bi se gospodarski potencijal navedenog zemljišta odnosno poticanje privlačenja domaćih i stranih ulaganja, povećanja zaposlenih i samim time i brži gospodarski razvoj Grada Virovitice rekao je između ostalog na Kolegiju gradonačelnika pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Matija Mustač.

Gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je da je ovo jedan od najznačajnijih projekta u povijesti grada Virovitice.

– Očito je da naši veliki napori donose i prve plodove te će Virovitica izgradnjom auto-ceste A-13 uskoro postati jedno od najznačajnijih prometnih čvorišta u Hrvatskoj, a otvaranjem ove mega-zone stvorit će se svi preduvjeti da Virovitica postane najznačajnije središte u ovom dijelu Republike Hrvatske, pa i šire – rekao je između ostalog gradonačelnik Kirin. (www.virovitica.hr)

 

Share Button