Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. listopada 2011.

Orahovica: Završen Idejni projekt za izgradnju kogeneracijskog sustava na bio masu koji će imati snagu 1 MW električne i 4 MW toplinske energije

Predstavnici projektantskih kuća ENERKON d.o.o.iz Zagreba i ORION PROJEKT d.o.o. iz Vinkovaca, Anđelko Mikulandrić i Zoran Vidović, gradonačelniku Grada Orahovice Josipu Nemecu predali su tehničku dokumentaciju – Idejni projekt za izgradnju male kogeneracije na bio masu.

Gradonačelnik Nemec izrazio je zadovoljstvo što je, nakon potpisanog ugovora u lipnju ove godine, u planiranom roku idejni projekt i završen.

– Kogeneracijski sustav na bio masu snage 1 MW električne i 4 MW toplinske energije, donijet će određene olakšice gospodarstvu omogućavanjem korištenja jeftinije energije, a gradsko poduzeće kao povlašteni proizvođač energije ostvarivat će dobit prodajom električne energije – istaknuo je gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec.

Budući je završen idejni projekt, zatražit će se lokacijska dozvola za gradnju postrojenja u energetskom parku u poduzetničkoj zoni u Orahovici a potom raspisati natječaj za izradu Glavnog projekta. Po riječima projektanta Anđelka Mikulandrića, taj posao može potrajati i godinu dana, zbog sporosti administracije.

Primopredaji tehničke dokumentacije nazočili su i dogradonačelnik Darko Žužak, predsjednik Povjerenstva za promicanje i korištenje obnovljivih izvora energije Alan Grgić i arhitektica Irela Strabić. (www.radio-orahovica.com)

 

Share Button