Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. studenoga 2011.

Osnovnoškolci iz Nove Bukovice, u zagrebačkom kazalištu “Gavella”, primili su nagradu “Ni5ni6t” za učinjeno humano grupno djelo

Učenici 6. razreda OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice u zagrebačkom kazalištu “Gavella”, na svečanoj su priredbi, primili priznanja za učinjeno humano grupno djelo. Anja Stjepanović i Domagoj Milošević u ime razreda preuzeli su priznanje i zahvalnicu.

Na ovogodišnji natječaj „Plavog telefona“ prošlogodišnju humanitarnu akciju “Proslavimo Božić zajedno” učenika šestog razreda iz Nove Bukovice, prijavila je njihova razrednica Lareta Žubrinić. Zajedno s roditeljima, razrednicom, učiteljima te Udrugom žena “Bukovica u srcu” dogovorili su posjet svim starim i nemoćnim stanovnicima Nove Bukovice, osobito onima koji su ostali sami, bez svojih obitelji.

Roditelji i djeca sudjelovali su u pečenju kolača i skupljanju jabuka, zatim su učenici sami izrađivali božićne čestitke, a s vjeroučiteljicom Slavicom Ostrogonac uvježbavali su božićne napjeve. Podijeljeni u dvije skupine Boriće i Snjegoviće u pratnji vjeroučiteljice, razrednice te učiteljice Kristine Mataije i knjižničarke Sanje Pajnić, u hladnom zimskom danu obilazili su stare i nemoćne te se cijeli dan s njima družili, pjevali im pjesme, darivali čestitke i kolače, donosili drva i uveseljavali ih. Iako je za sve to bio sretan događaj, bilo je i suza jer su domaćini bili ganuti njihovom pažnjom i ponuđenom pomoći.

Ove se godine priznanja za humano i hrabro učinjeno djelo dodjeljuju u “Tjednu Plavog telefona” povodom obilježavanja 20 godina rada. Dodjela nagrade pod nazivom “Ni5ni6” prvi put je organizirana 2003. s ciljem da se iz anonimnosti izdvoje i nagrade djeca i mladi od 8 do 18 godina koji su učinili neko hrabro i humano djelo ne očekujući ništa zauzvrat. Time “Plavi telefon” među djecom i mladima želi afirmirati humanost, društvenu odgovornost, razumijevanje i toleranciju. Sama dodjela nagrada razvrstana je u tri kategorije: humano grupno djelo, humano individualno djelo i hrabro individualno djelo.

Svečani program dodjele priznanja bio je, osim nazočnošću brojnih nagrađenih mladih humanitaraca i hrabrih osoba, uveličan i nastupima brojnih “zvijezda”. Voditelji programa bili su Zlata Muck i Luka Nižetić, prezenteri nagrada bli su Mirna i Mario Valentić, Marcela Oroši i Mark Marku, Sanja Doležal i Enis Bešlagić, a zabavni dio programa upotpunili su Kim Verson, Bojan Jambrošić, Jacques Houdek, Zli bubnjari i drugi. (www.slatina.net)

 

Share Button