Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. studenoga 2011.

Članovi Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata, na putu od Škrabrnje prema Vukovaru stigli i u Viroviticu

Na putu od Škabrnje do Vukovara, članovi Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata stigli su i u Viroviticu. Sa svjetlom u srcu, krunicom i molitvom, pješačeći između ova dva simbola Domovinskog rata, dostojanstveno se na ovaj način prisjećaju svih poginulih, nestalih i preminulih branitelja i civila. U Virovitici ih je dočekao gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin te zajedno s njima zapalio svijeće kod Spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata svoj put namjeravaju završiti na samu obljetnicu pada grada heroja -18. studenog.

– Na ovaj način spajamo cijelu Hrvatsku, da hrvatski narod i svi ostali koji budu to gledali, i cijeli svijet, shvate da mi nismo narod koji je napao, nego smo mi narod koji se je samo branio te na ovaj simboličan način želimo se odužiti svim onima koji su dali život za Hrvatsku – poručio je predsjednik Udruge Ante Duvnjak. (www.virovitica.hr)

 

Share Button