Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. prosinca 2011.

Otvoren III. poziv na podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA CBC HUHR 2007-2013 programa, ukupni indikativni iznos raspoloživih sredstava – 21.036.735,00 eura

Mađarska Nacionalna razvojna agencija i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske, 22. studenog 2011. godine, otvorili su III. poziv na podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Projektni prijedlozi trebaju biti dostavljeni Zajedničkom tehničkom tajništvu u Budimpešti, a krajni rok za dostavu projektnih prijedloga je 12. ožujka 2012., 17,00 sati.

Dokumentacija Trećeg Poziva na podnošenje projektnih prijedloga, procedura dostave projektnih prijedloga, kao i druge obavijesti vezane uz Poziv dostupne su i mogu se preuzeti na stranici: http://www.hu-hr-ipa.com a za dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti u VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije www.ravidra.hr.

Programski prihvatljiva područja u okviru ovog poziva su:

U Mađarskoj (regije NUTS 3 razine smještene uzduž granice)

– Županija Zala

– Županija Somogy

– Županija Baranya

U Hrvatskoj (regije ekvivalentne regijama NUTS 3 razine smještene uzduž granice):

– Međimurska županija

– Koprivničko-križevačka županija

– Virovitičko-podravska županija

– Osječko-baranjska županija

– pridružene županije ekvivalentne regijama NUTS 3 razine susjedne programski prihvatljivom području u Hrvatskoj): Varaždinska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Požeško-slavonska županija, Vukovarsko-srijemska županija.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva su:

– javne ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave,

– tijela podložna odredbama javnog prava,

– ne-profitne organizacije (privatno-pravna tijela).

Detaljnije informacije nalaze se u poglavlju 3.1. „Uputa za predlagatelje projekata“.

Ukupni indikativni iznos sredstava raspoloživih u ovom Pozivu: 21.036.735,00 EUR.

Prioriteti i područja intervencije u okviru ovog Poziva su:

PRIORITET 1 – Održivi okoliš i turizam – 19.021.277,00 EUR

Održiv i atraktivan okoliš (Razvoj krajolika na području rijeka Mure, Drave i Dunava i njihove prirodne i seoske okoline; Aktivnosti ekološkog planiranja i manje javne akcije za poboljšanje kakvoće okoliša u prirodnim područjima)

Održiv turizam u području rijeka Mure, Drave i Dunava (Biciklističke staze; Razvoj infrastrukture za aktivni turizam i ekoturizam u području rijeka; Tematski putovi kulturne baštine; Promicanje riječnog područja kao jedinstvenog turističkog proizvoda; Privlačenje privatnih ulaganja)

PRIORITET 2 – Razvoj gospodarske suradnje i zajedničkih ljudskih kapaciteta – 2.015.458,00 EUR

Razvoj gospodarske suradnje (Promicanje prekogranične pokretljivosti tržišta rada; Zajednička istraživanja, razvoj i inovacije; Zajedničko lokalno planiranje, strategije, programi)

Razvoj zajedničkih ljudskih kapaciteta (Projekti prekograničnoga obrazovanja, usavršavanja i razmjene; Dvojezičnost)

Prihvatljive aktivnosti su detaljnije opisane u poglavlju 3.2. „Uputa za predlagatelje projekata“ (Guidelines for Applicants) i poglavlju 4 „Priručnika za turističke projekte“ (Handbook to Tourism Projects).

U slučaju pozitivne odluke o financiranju – maksimalno 85 posto ukupno prihvatljivih javnih troškova projekta će biti financirano sredstvima Europske unije, a ostatak će financirati država (sufinanciranje udrugama osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH), odnosno organizacije vlastitim sredstvima.

Napomena: Isplata sredstava Europske unije povezana je s dostavom i odobrenjem zajedničkog financijskog izvješća i izvješća o napretku, te zahtjeva za povrat sredstava. Stoga projektni partneri/glavni korisnici, pored ostalog, moraju imati financijsku i administrativnu sposobnost upravljanja dijelom aktivnosti za koje su zaduženi u planiranom projektu, osiguravajući predfinanciranje i vlastita sredstava gdje je to potrebno.

Pomoć pri razvoju projekata

Tijekom perioda između objave Poziva i roka za podnošenje projektnih prijedloga, Zajedničko tehničko tajništvo prekograničnog Programa pružit će potporu projektnim partnerima/glavnim korisnicima kroz nekoliko aktivnosti:

Informativni dani:

5. prosinca 2011. – Pečuh

6. prosinca 2011. – Kapošvar

7. prosinca 2011. – Osijek

8. prosinca 2011. – Virovitica – Pustara Višnjica, Općina Sopje

12. prosinca 2011. – Zalaegerszeg

13. prosinca 2011. – Čakovec

14. prosinca 2011. – Koprivnica

Detaljan raspored i sadržaj biti će objavljeni na Internet stranici http://www.hu-hr-ipa.com.

Forum za traženje projektnih partnera – Datum i lokacija održavanja Foruma bit će pravodobno objavljeni na web stranici Programa: http://www.hu-hr-ipa.com.

Zajedničko tehničko tajništvo i informacijska točka ZTT-a će projektnim partnerima/glavnim korisnicima pružati informacije vezane uz Poziv tijekom cijelog perioda prijave. Napomena: sukladno jednakim prilikama za projektne partnere/glavne korisnike, neće biti moguće postavljati pitanja (ili na bilo koji način kontaktirati ZTT) 3 radna dana prije roka za dostavu projektnih prijedloga ovog Poziva. Posljednji dan za kontakt ZTT-a je utorak, 6. ožujka 2012.

Službeni dokumenti Poziva su sljedeći:

1. HU-HR Treći poziv na podnošenje projektnih prijedloga (engleski jezik)

2. Službene HU-HR Upute za predlagatelje projekata, Treći poziv na podnošenje projektnih prijedloga (engleski jezik)

3. Priručnik za turističke projekte

4. Službeni prijavni paket, Treći poziv na podnošenje projektnih prijedloga (engleski jezik)

Posljednja dva objavljena dokumenta su prijevodi Uputa za predlagatelje projekata- na mađarski jezik (HU-HR IPA CBC, Harmadik felhivas, Palyazati utmutato) te na hrvatski jezik (HU-HR IPA CBC, Treći poziv, Upute za predlagatelje projekata). Prijevodi su neslužbeni te služe kao dodatna pomoć projektnim predlagateljima kako bi lakše razumjeli Upute na engleskom jeziku. Engleska verzija Uputa je obvezujuća. (www.ravidra.hr)

 

Share Button