Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. prosinca 2011.

Grad Orahovica: Potpisan ugovor o gradnji prve fotonaponske elektrane u Orahovici ”Orahovica 1” snage 500 kW i vrijedne oko 70.000.000,00 kuna

Na prigodnoj svečanosti, u Orahovici je održano potpisivanje ugovora o gradnji prve fotonaponske elektrane u Orahovici ”Orahovica 1” snage 500 kW i vrijedne oko 70.000.000,00 kuna.

– Prije godinu dana fotoenergija je bila za nas nepoznat teren, a sada smo pred gradnjom čak četiri fotoenergane. Nakon potpisivanja povelje o suradnji s tvrtkom SunStroom, pokrećemo gradnju najznačajnijeg projekta koji će u velikoj mjeri pridonijeti bržem razvoju ovog područja, pokrećemo gradnju prve fotonaponske elektrane ovakve veličine u Hrvatskoj. Energetika i voda su budućnost pa smo zbog toga i ušli u ovaj projekt – naglasio je gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec.

Tako su na prigodnoj svečanosti, u Orahovici, Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice, Aljoša Pleić, direktor tvrtke SunStroom iz Splita, i Reinout F. J. Das, član uprave te tvrtke, potpisali ugovor o gradnji prve fotonaponske elektrane u Orahovici ”Orahovica 1” snage 500 kW i vrijedne oko 70.000.000,00 kuna. Prva faza gradnje, vrijedna oko 11 milijuna kuna, trebala bi biti dovršena do proljeća, a energana će djelovati u sustavu poticaja proizvodnje električne energije, kao povlašteni proizvođač energije te u sustavu HEP-a. Splitska tvrtka dio je svjetski poznate tvrtke SunStroom Energy Group sa sjedištem u Španjolskoj.

Na svečanosti potpisivanja ugovora sudjelovali su: Zdravko Dijaković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Davor Kraljik, potpredsjednik Instituta za obnovljive izvore energije, Viktor Klarić , direktor Elektroslavonije Osijek, Alen Grgić, predsjednik Povjerenstva za obnovljive izvore energije grada Orahovice, Zoran Stošić, direktor tvrtke Papuk i drugi. (www.vecernji.hr)

 

Share Button