Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. prosinca 2011.

Uz predstavljanje trideset autora, u Pitomači je otvorena tradicionalna godišnja skupna izložba članova Likovnog kluba Duga koja će biti otvorena do 1. siječnja 2012. godine

U pitomačkoj općinskoj dvorani za konferencije, otvorena je tradicionalna 3. “Godišnja skupna izložba Likovnog kluba “Duga” Pitomača 2011″. Time je počela treća godina djelovanja kluba. U 2011. održali su 4 zapažene izložbe od kojih je jedna bila međunarodna. Prisutne su pozdravili predsjednik kluba, poznati slikar Stjepan Ivanec, Barica Mihoković i donačelnik općine Pitomača Siniša Siladić, koji je i otvorio izložbu.

Predstavilo se tridesetak autora – članova kluba koji su godišnjom izložbom upriličili svečanost druženja i prikazivanja najnovijih uradaka članstva. Na Božićnoj izložbi predstavili su se radovima u tehnikama; uljem na platnu, uljem na staklu, akvarelom, …. mnoštvom motiva, tema, mrtve prirode, portreta, pejzaža, veduta, scena, raznih žanrova, od crteža, slika, fotografije, skulpture. Uspjeli su u Pitomaču okupiti istaknute slikare s područja Hrvatske: Tišljara, Tomazetića, Ivanca, Puškaša, Marelju. Domitrovića, Lovrekovića, Saića, Vukčevića, Gibu, Kukavicu, gospođe Forko, Lulić, Fijala, Novosel, Šokec i tako redom. Bio je to praznik za oči i dušu. Izložba će biti otvorena do 1. siječnja 2012., rekao je predsjednik LK “Duga” Pitomača Stjepan Ivanec. (http://pitomacanet.info)

 

Share Button