Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. prosinca 2011.

VIDI Web Top 100: Službena stranica Grada Virovitice www.virovitica.hr proglašena jednom od deset najboljih

Redizajnirano izdanje službene Internet stranice Grada Virovitice ( www.virovitica.hr) po drugi puta (prvi put 2007. godine) proglašeno je jednim od deset najboljih web portala u kategoriji Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi u kategoriji u kojoj je bilo prijavljeno 95 web portala.

Naime, na najveći nacionalni natječaj za najbolje webove u Hrvatskoj i regiji, pod nazivom VIDI WEB TOP 100, ove godine prijavilo se oko 2.700 webova, a filtar Stručnog vijeća sastavljenog od profesionalaca iz web industrije, prošlo je njih 1.739, koji su i ušli u krug nominiranih. Samom nominacijom ti su webovi ušli u krug odabranih, jer su zadovoljili tehnološke i sadržajne zahtjeve kakvi karakteriziraju suvremene webove. Među nominiranima u kategoriji Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi, bila je i službena Internet stranica Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr (2008. godine je proglašena jednom od deset najboljih web portala u kategoriji Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi), kao i Internet stranica Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije www.obiteljskicentar.hr (2009. godine je pobijedio u kategoriji Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi), te službena Internet stranica Grada Orahovice www.orahovica.hr, a u kategoriji turizma nominirana je bila i službena Internet stranica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije www.tz.vpz.hr.

Najbolje hrvatske webove nakon toga procjenjivao je žiri sastavljen od 60-tak stručnjaka iz raznih područja znanosti, gospodarstva i tehnologije, te hrvatskih redakcija i organizacija. Između 1.739 nominiranih, žiri je birao najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih stranica u 11 kategorija: Korporativne stranice; Znanost, obrazovanje, kultura; Zabava, moda, glazba; Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi; Mediji, novosti, oglasnici; Mobilni web; Blogovi; Turizam i putovanja; Sport, zdravlje, prehrana; WEB promocija i ExU.

Ovaj natječaj organiziran je trinaesti put za redom. Internet stranicu Grada Virovitice www.virovitica.hr osmislio je i izradio Grafički studio za vizualne komunikacije 1dva iz Virovitice, a o ažuriranju stranica brine se uredništvo u sastavu Robert Cenger i Dario Vranek. (www.vidi.hr, www.virovitica.hr, kt)

 

Share Button