Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. prosinca 2011.

Organizacijski odbor Olimpijskih igara u Londonu izabrao je Virovitičanku Doru Međimorec, za jednu od 70.000 volontera na Olimpijskim igrama London 2012.

Organizacijski odbor Olimpijskih igara u Londonu izabrao je Virovitičanku Doru Međimorec, studenticu četvrte godine Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za jednu od 70.000 volontera na OI London 2012. volontera na OI London 2012. Ona je jedina Hrvatica koja će Igre u Londonu gledati besplatno, ali će zato besplatno i raditi.

Dora Međimorec (24) je članica Međunarodne olimpijske akademije za mlade sudionike, jedina je iz Hrvatske izabrana za volontiranje na OI London 2012., a prijavila se putem službene internetske stranice LOCOG-a. Pola godine kasnije obavila je polusatni telefonski intervju na osnovu kojeg joj je ponuđena uloga voditelja jednog dijela organizacijskog tima rukometnog i košarkaškog turnira.

– Prihvatila sam naravno oba posla i sada radim na rukometnom i košarkaškom turniru kao dio organizacijskog tima. Bit ću u Londonu od 16. srpnja do 12. kolovoza 2012. Veselim se što ću biti dio najvećeg športskog događaja. Volontiranje na OI London 2012. smatram svojim najvećim uspjehom do sada- rekla je Dora Međimorec.

Dora je u 2. razredu osnovne škole počela igrati rukomet u Virovitici u TVIN Trgocentru. Bila je članica Hrvatske ženske rukometne reprezentacije te je kao kapetanica rukometne ekipe na prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici osvojila prvo mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu srednjih škola 2000. u Grčkoj.

Na Kineziološkom fakultetu usmjerila je “Organizaciju i menadžment u športu”. Govori engleski i španjolski, a objavila je i rad pod nazivom “Primjeri vježbi za razvoj izdržljivosti u rukometu” u knjizi Kondicijska priprema sportaša za 2009. godinu. Prijavila se i odabrana je na natječaju Hrvatske olimpijske akademije za sudjelovanje na 50. Međunarodnom simpoziju za mlade Međunarodne olimpijske akademije, koji je održan 2010. u Ateni i Olimpiji.

– Od tada mi se život promijenio. Zaljubila sam se u filozofiju olimpizma i način života koji promiče mir i jednakost, te povezivanje različitih kultura, rasa i vjera kroz šport – objasnila je Dora Međimorec. (sportski.net.hr)

 

Share Button