Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. siječnja 2012.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić čestitao mladim igračima Viro Virovitice koji su na turniru u Prešovu osvojili prvo i drugo mjesto

I ove godine su iz Slovačke, s turnira u Prešovu (Kempa cup) stigle odlične vijesti za virovitički rukomet. Naime, na tradicionalnom Kempa sport kupu, selekcija Rukometnog kluba Viro Virovitica uzrasta U-14 (1998. godište), koju je vodio trener Damir Vašarević, osvojila je prvo mjesto svladavši u finalu Jeruzalem Ormož (Slovenija) 19:17. Dvojica igrača Viro Virovitice (Hrvoje Migač i Marko Udžbinac) proglašeni su za najboljeg igrača, odnosno naj vratara te su uslijed toga biranu u najbolju sedmorku turnira. Osim toga , selekcija U-12 (2000. godište, trener Saša Brabec) u Prešovu je osvojila 2. mjestom (u skupini su zaostali jedan bod za pobjednikom Slovanom iz Prešova), dok je Sebastian Rica Kovač izabran za najboljeg golmana turnira. Selekcija U-13 osvojila je 7. mjesto.

Tim povodom mlade rukometaše i njihove trenere u Velikoj je vijećnici Virovitičko-podravske županije primio virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, koji je mladim rukometašima čestitao na iznimnom uspjehu u Slovačkoj. Tom prigodom, župan Tolušić, obećao je pomoć pri organizaciji, tradicionalnog 6. međunarodnog kadetskog turnira u Virovitici, jednog od najjačih u ovom dijelu Europi koji će se, kako je najavljeno igrati 5. veljače, a čije je bilo upitno. Virovitičko-podravske županija, naime, bit će generalni pokrovitelj turnira i tako omogućiti da se tradicija odigravanja ovog iznimno kvalitetnog rukometnog turnira nastavi i nadalje.

 

Share Button