Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. siječnja 2012.

Viroexpo 2012: Javna tribina “Poduzetništvo u EU uz prikaz prve IPA grant sheme za poticanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika”

Europski dom Slavonski Brod, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Informativni centar Virovitica u suradnji sa Županijskim savjetom za europske integracije Virovitičko-podravske županije, organiziraju javnu tribinu s temom „Poduzetništvo u EU uz prikaz prve IPA grant sheme za poticanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika“ koja će se održati u subotu 21. siječnja 2012. na Sajamskom prostoru 17. međunarodnog sajma gospodarstva, poljoprivrede i obrtništva „Viroexpo“, u trajanju od 13,00 do 14,00 sati.

Javna tribina je iznimno korisna za obrtnike, male ili srednje poduzetnike, za one koji žele unaprijediti vlastitu konkurentnost i poziciju na tržištu. Naime, IPA program za regionalnu konkurentnost nudi rješenje – prvu IPA grant shemu za razvoj konkurentnosti poduzetnika. Odobravanjem projekta, obrtnici, mali i srednji poduzetnici, u mogućnosti su ostvariti potporu u iznosu od 50.000,00 do 200.000,00 eura.

O uvjetima natječaja (koji traje do 23. veljače 2012.) i načinu prijave projekata, na javnoj tribini će informirati Vlatka Mlakar, predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta.

Javna tribina je organizirana u sklopu projekta CROSTART, financiranog iz EU programa IPA INFO 2010. Svrha projekta CROSTART je što kvalitetnije i objektivnije informirati stanovnike pet slavonskih županija – posebno mlade, poljoprivrednike i poduzetnike – uključujući ih u aktivnu raspravu o raznim aspektima i fazama procesa pristupanja i članstva u Europskoj uniji, te o prednostima, izazovima i obvezama koje nas očekuju.

 

Share Button