Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. siječnja 2012.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić obratio se stanovnicima Virovitičko-podravske županije i pozvao ih da 22. siječnja izađu na referendum o ulasku Hrvatske u EU

Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, obratio se stanovnicima Virovitičko-podravske županije pozvavši ih da u nedjelju 22. siječnja izađu na referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. U obraćanju između ostalog stoji:

Dragi građani i građanke Virovitičko-podravske županije,

pred nama je Referendum o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju. To je iznimno važno pitanje, prekretnica koja će imati značajni utjecaj na ukupni razvoj Hrvatske, a samim time i naše, Virovitičko-podravske županije. Ulaskom u EU, otvaraju nam se nebrojene mogućnosti. Referendum o ulasku Republike Hrvatske u EU je šansa i prilika za novi iskorak naprijed. Između ostalog, bit će nam dostupna sredstva iz strukturnih instrumenata kohezijske politike, čime će se smanjivati razlika u razvijenosti pojedinih regija, a to predstavlja veliki potencijal za sve nas i za našu županiju. Vjerujući da svi naši stanovnici žele bogatiju, razvijeniju županiju koja je dio Europe, pozivam vas da razmislite, da 22. siječnja izađete na referendum i donesete pozitivnu odluku da Hrvatska postane 28 članica Europske unije.

Podsjetimo, Republika Hrvatska je 9. prosinca 2011. potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Bio je plod desetogodišnjeg rada vlada Republike Hrvatske, posebno zadnje HDZ-ove vlade, čime su stvoreni preduvjeti da 1. srpnja 2013. godine, Republika Hrvatska postane ravnopravna članica Unije.

 

Share Button