Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. siječnja 2012.

Sjajan nastup Ukrajinskog kulturno-prosvjetno društvo “Taras Ševčenko” iz Kaniže i Kulturno-prosvjetnog društva Rusina i Ukrajinaca “Kalina” iz Rijeke

Nakon izložbe fotografija o ukrajinskoj narodnoj umjetnosti i vezu, otvorene u četvrtak u Gradskom muzeju Virovitica, Ukrajina, ovogodišnja Zemlja partner Viroexpa, predstavila je i svoj folklor. U Kazalištu Virovitica održana je Večer ukrajinskog folklora, a nastupila su ukrajinska kulturno-umjetničko društvo iz Hrvatske koja njeguju i čuvaju folklor, kulturu i jezičnu baštinu.

Nastupila su izvrsna društva Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo “Taras Ševčenko” iz Kaniže s pjevačkom skupinom i razigranim mladim članovima folklora i pjevačka skupina Kulturno-prosvjetnog društva Rusina i Ukrajinaca “Kalina” iz Rijeke.

Publika je bila oduševljena izvrsnim dvosatnim programom, a večeri su nazočili i domaćin Viroexpo-a župan Tomislav Tolušić i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandr Levchenko. Oni su pozdravili izvođače i zahvalili im na sjajnom nastupu. (www.icv.hr)

Share Button