Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. siječnja 2012.

U Miljevcima održana redovna izvještajno programska skupština Matice Slovačke

Redovno izvještajno programsku skupštinu održala je Matica Slovačka Miljevci. Skupštinom je predsjedavao Đuro Sobol predsjednik Matice Slovačke Miljevci, a kao gosti skupštini su prisustvovali Andrija Kuric predsjednik Saveza Slovaka Hrvatske, Slavica Čižmar donačelnica Općine Nova Bukovica, Lareta Žubrinić ravnateljica OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, Stevo Terek predsjednik Mjesnog odbora Miljevci, predstavnici Matice Slovačke Zokov Gaj, te Nevenka i Emil Dorčak stalni sponzori i članovi Matice Slovačke Osijek.

Na skupštini je rezimiran rad Matice u protekloj godini koja je kvalitetom brojnih odrađenih manifestacija (”17. Dječja smotra slovačkog stvaralaštva u RH”, ”4. Miljevački dani kukuruza”) bila na izuzetno visokoj razini, za što je, uz ulaganja u kulturni amaterizam i investicijska ulaganja, kako se dalo čuti iz financijskog izvješća, utrošeno približno 122 tisuće kuna.

I tekuća će godina biti itekako sadržajna. Prema programu rada Matica Slovačka Miljevci nastavit će s daljnjim razvojem i radom Udruge. Nastavit će se baviti informiranjem i izdavaštvom kao i organizacijom kulturnih manifestacija. Prema financijskom planu za 2012. za sve predviđene aktivnosti Matica Slovačka Miljevci utrošit će 200 tisuća kuna. (www.radioslatina.hr)

 

Share Button