Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. veljače 2012.

Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica: Kupljena dva vrijedna klavira za najveći odjel u virovitičkoj glazbenoj školi

Da bi što kvalitetnije i praktičnije riješila obuku učenika klavirista, Glazbena škola “Jan Vlašimsky” iz Virovitice putem javne nabave vlastitim sredstvima kupila je dva vrlo vrijedna klavira marke Yamaha.

– Na taj način Glazbena škola je zaokružila potrebe svojih učenika klavirista – istaknula je ravnateljica Karolina Petrović te oridom dodala.

– Sada svaka učionica posjeduje dva glazbala s tipkama, odnosno ili kombinaciju klavir i pijanino, klavir i klavir ili pijanino i pijanino, osim koncertne dvorane u kojoj se nalazi jedan klavir. Potreba za dva glazbala s tipkama u učionici je iz više razloga. Prvi je kvalitetnije i praktičnije, odnosno brže ispravljanje pogrešaka učenika u sviranju, a u isto vrijeme učitelj koji sjedi za drugim glazbalom može svirajući pratiti učenika i pokazati mu kako ispravno odsvirati pojedini dio skladbe. Drugi razlog je mogućnost vježbanja klavirskih dueta, a treći rasterećenje i samim time duža trajnost glazbala. To napominjem i zato što je klavirski odjel koji ima 63 učenika najveći odjel u Glazbenoj školi i svake godine iznjedri veliki broj uspješnih natjecatelja. Postoji 6 učionica za klavir, 6 učitelja klavira i ukupno 15 glazbala (pijanina i klavira). Posebno raduje podatak da smo ta dva nova klavira kupili za samo 171 tisuću kuna. U nekim drugim okolnostima prošli bismo daleko skuplje, jer je cijena samo jednog klavira više od 130 tisuća kuna – istaknula je ravnateljica Karolina Petrović.

Glazbena škola u veljači ima brojne aktivnosti. Osim toga provedena je i audicija za regionalno i međunarodno natjecanje. Na regionalno natjecanje koje će se krajem veljače održati u Križevcima, Samoboru i Novoj Gorici plasiralo se 9 učenika, a na međunarodnom natjecanju koje će se također krajem veljače održati u Poreču sudjelovat će 4 učenika gitarista. (www.icv.hr)

 

Share Button