Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. veljače 2012.

Mnoštvo Virovitičana na Noći muzeja, uz kružok o torbama, otvorenje izložbe Etnografskog muzeja Zagreb “Tko nosi, ne prosi“, održan i koncert Bambi Molestersa

Virovitički Gradski muzej po peti je po peti put sudjelovao u nacionalnom muzejskom programu pod nazivom Noć muzeja, organiziranom u 70-tak muzeja Hrvatske s ciljem privlačenja što većeg broja posjetitelja u muzeje i razgledanje postojećih zbirki, ali i novih izložbi. Program u Gradskom muzeju Virovitica započeo je u 18 sati i trajao sve do 1 sat poslije ponoći, a odvijao se pod nazivom “Torbe vaše i naše!”

U programu su sudjelovali i posjetitelji koji su donijeli svoje stare torbe i torbice i razmijenili ih, ili darovali, a održan je i Kružok o torbama, koji je vodila Đurđica Seitz. Nakon toga je otvorena izložba Etnografskog muzeja Zagreb “Tko nosi, ne prosi! – S torbom po hrvatskim krajevima” koja će bit postavljena do 29. veljače 2012. godine.  O izložbi su govorile ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i autorica izložbe etnologinja Katarina Bušić (autorica izložbe Katarina Bušić posvetila je izložbu uglavnom tradicijskim torbama, a naslov izložbe izabran iz više od jednoga stoljeća staroga zapisa otočnog etnologa, svećenika Josipa Lovretića – na izložbi su bile predstavljene ponajviše tradicijske torbe nap.a.), a izložbu i Noć muzeja u Virovitici otvorio je gradonačelnik Ivica Kirin. Vrlo zanimljiv program je završen koncertom grupe Bambi Molesters, a cijelu Noć muzeja pratila je mnogobrojna publika sve do 1 sat poslije ponoći. (www.icv.hr, rc, kt)

Share Button