Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. veljače 2012.

Uz nazočnost delegata iz Virovitice, Slatine i Orahovice, u Slatini je održana redovita sjednica Skupštine HVIDR-e Virovitičko-podravske županije

U prostoru Hrvatskog doma u Slatini održana je redovita izvještajna Skupština Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije uz nazočnost delegata iz članica Zajednice udruga HVIDR-a Slatina, Orahovica i Virovitica. Sva izvješća koja su podnesena su prihvaćena i usvojena od Nadzornog odbora, Suda časti, koordinatora za šport, financijskog izvješća i izvješća predsjednika Zajednice udruga.

Od aktivnosti u 2011 godini istaknuto je: sudjelovanje na skupovima potpore uhićenim hrvatskim braniteljima, Obilježen je DAN HVIDR-a, Županijska HVIDR-a je bila partner u provedbi projekta Ministarstvo unutarnjih poslova RH i UNDP-a „Manje oružja–manje tragedije“, sudjelovanje na redovnom izvještajnom saboru HVIDR-a RH, molitvu za hrvatske generale u svetištu Gospe Voćinske u Voćinu, prijateljske malonogometne utakmice, organizirano je fotografiranje 7 ratnih vojnih invalida za projekt „DANI POSLIJE II“, „Športske igre Četekovac 2011“ prvi put igre branitelja u Četekovcu, pozivni turnir u streljaštvu poluautomatskom puškom, pokrenut je projekt Hrvatska zastava moj ponos, vožnje zahvale biciklima od Orahovice do Tenje, od Orahovice do Knina i od Voćina do Vukovara, organizirane „IGRE HRVATSKIH BRANITELJA KOZICE 2011“, sudjelovanje u svečanom programu obilježavanja DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA kao i obilježavanja vojno redarstvene akcije „OLUJA“ u Knin, predstavljanje knjiga o GENERAL PUKOVNIKU MLADENU MARKAČ i knjige čiji je izdavač Županijska HVIDR-a „ZLOČIN ZA KOJI JOŠ NITKO NIJE ODGOVARAO“, „IGRE HRVATSKIH BRANITELJA ZDENCI 2011“, sudjelovanje na 17. SŠNIDOR-a – «Zadar 2011» i najbolji uspjeh HVIDR-a športaša do sada osvajanjem 7. mjesta., Županijska HVIDR-a je organizirala 3 hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije u svetište u Voćinu.

Posebno je upućena zahvala svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi aktivnosti od Virovitičko-podravske županije svih gradova i Općina u Županiji, predsjednika HVIDR-a RH i saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ministarstva branitelja, poduzetnika i tvrtki te doprinos pojedinaca, te usvojena Odluke o dodjeli zahvalnica na prigodnoj svečanosti 27. veljače 2012 godine prilikom obilježavanja Dana HVIDR-a od kojih će zahvalnica biti uručena i dr. Antunu Škvorčević biskupu Požeške biskupije. Usvojen je prijedlog plana rada i financijski plan za 2012 godinu, a posebno je predsjednik Zajednice udruga istaknu ideju o organizaciji pješačke hodnje od Voćina do Brusnika mjesta stradanja 12-torice pripadnika 127 brigade HV-a u siječnju 1992. godine. (HVIDR-a VPŽ)

Share Button