Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. veljače 2012.

Grad Slatina: Gradonačelnik Ivan Roštaš uručio certifikate polaznicima edukacije u sklopu projekta zapošljavanja Adaption of Transit Model

U prostorima Slatinske gradske uprave upriličena svečana dodjela certifikata polaznicima edukacije rukovatelj viličarom, a koja se provodila u sklopu projekta zapošljavanja Adaption of Transit Model. Riječ je o projektu koji jeprijavljen za sufinaciranje iz prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska u rujnu 2010 godine. Radi se o preslikavanju modela zapošljavanja koji je uspješno proveden na području mađarskog grada Szigetvara.

Projekt je započeo sa provedbom 1. srpnja 2011, a provodit će se do 30.lipnja 2012. godine.

Koji je cilj ovog projekta rekao nam je Ivan Roštaš slatinski gradonačelnik koji je zajedno s Danijelom Fabric Fabijanac ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta koje je provodilo dio edukacije, uručio certifikate polaznicima edukacije, a koji će biti uneseni u radnu knjižicu kao dodatno zanimanje:

– Cilj ovog projekta je educirati i obučiti nezaposlene osobe kako bi lakše pronašli zaposlenje i bili konkurentniji na tržištu rada.

Gradonačelnik Roštaš uputio je riječi zahvale zaslužnima za provedbu edukacije:

– Zahvaljujem Pučkom otvorenom učilištu koje je obavilo teorijsku obuku s polaznicima kao i Saji Živković predstavnici Eurovoća – Marinade na izvođenju praktičnog dijela edukacije.

Edukaciju je završilo deset polaznika: Mirjana Pendić, Krešimir Perčić, Mihael Kozma, Zdravko Tandarić, Gordan Branković, Dejan Kovač, Josip Bošnjak, Mario Hajek, Robert Vukalović i Krunoslav Stipanić.

Inače, vodeći korisnik u projektu je neprofitna tvrtka ” Human Innovacios Csoport Nonprofit KFT ” iz Szigetvara, a partneri u projektu su udruga ”Kulturna i zelena zona ” iz Szigetvara, VIDRA i Grad Slatina. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 153 885 00 eura, od čega se na Mađarsku stranu odnosi 92.355,00, na VIDRU 21.340 00 i na Grad Slatinu 35.320, 00 eura. Od financijskih sredstava koje se odnose na Slatinu, EU sudjeluje u iznosu od 30. 022,00 eura ili 85 posto, a Grad Slatina u iznosu od 5.298, 00 eura ili 15 posto. Najveći dio tog novca odnosi se na kupovinu nove opreme i plaće zaposlenih na projektu. (www.radioslatina.hr)

 

Share Button