Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. veljače 2012.

Crtice iz Virovitice: Jeftinija voda, provodi se postupak zajedničke javne nabave, uskoro javni poziv za osnivanje novog saziva Savjeta mladih, ponovno taksi u Virovitici

Jeftinija voda

Izmjenama Zakona o porezu na dodanu vrijednost koje stupaju na snagu 1. ožujka mijenjat će se i cijene vodnih usluga. Direktor virovitičkog Virkoma Damir Marenić napomenuo je da će se umjesto dosadašnje stope PDV-a od 23 posto, od 1. ožujka pri plaćanju računa za vodne usluge uračunavati stopa PDV-a od 10 posto, što znači da će se znatno sniziti i cijena vodnih usluga.

Provodi se postupak zajedničke javne nabave

S ciljem racionalizacije svih troškova, Grad je ovih dana raspisao prvi postupak zajedničke javne nabave. Radi se o javnoj nabavi za opskrbu električnom energijom koja se provodi za deset ustanova i tvrtki. Uz Grad u postupak su uključene i gradske tvrtke Flora Vtc i Poslovni park Virovitice kao i sve virovitičke osnovne škole, vrtić, muzej, knjižnica i glazbena škola. Ovakvim načinom nabave ne samo da će se postići povoljnije cijene za sve ustanove i tvrtke uključene u postupak, već je na samom početku ostvarena ušteda od 20.000,00 kn s obzirom da sada nije potrebno vršiti objavu u elektroničkom oglasniku javne nabave za svaku ustanovu posebno, već samo jednom. Ovakav način javne nabave i dalje će se provoditi kod nabavke raznih roba, radova i usluga.

Uskoro poziv za osnivanje novog saziva Savjeta mladih

Na sjednici Kolegija gradonačelnika razmatrano je Izvješće o radu Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice. Tijekom dvogodišnjeg mandata, Gradski savjet mladih Grada Virovitice aktivno je sudjelovao u političkom i društvenom životu lokalne zajednice, podržao brojne inicijative i doprinosio dijalogu mladih i predstavnika lokalne zajednice. Tako je baš na inicijativu Gradskog savjeta mladih u Virovitici ostvareno niz projekata koji su namijenjeni sadržajnom i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih. Na sjednici je razmotren i prijedlog Odluke o objavljivanju javnog poziva za izbor članova Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice. Tako će se nakon usvajanju na Gradskom vijeću i raspisati javni poziv za sastav novog saziva Savjeta mladih. Pozivamo udruge, organizacije mladih, kao i sve mlade od 15 do 29 godina da se odazovu ovom pozivu, a u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život grada Virovitice.

Taksi ponovo u Virovitici

Autotaksi prijevoz definiran je kao uslužna djelatnost koja bi trebala biti dostupna građanima u svim gradovima. Zakonom je određeno da se autotaksi prijevoz obavlja na području jedinice lokalne samouprave koja je sjedište/prebivališta prijevoznika, u skladu s kojim je Gradsko vijeće grada Virovitice donijelo Odluku o osnivanju autotaksi prijevoza na svom području još 2009. godine. S obzirom da se u gradu Virovitici do sada nije pokazao interes od fizičkih i pravnih osoba sa sjedištem/prebivalištem na području Grada, poučeni iskustvom drugih gradova, kolegij gradonačelnika prihvatio je izmjenu Odluke o autotaksi prijevozu, kojom se omogućuje da se Dozvolu za obavljanje autotaksi prijevoza može izdati fizičkoj ili pravnoj osobi koja nema sjedište/prebivalište na području Grada Virovitice, ukoliko nema zainteresiranih prijevoznika sa područja Grada. Cilj donošenja takve odluke je da se na području grada Virovitice organizira autotaksi prijevoz, kojeg nema već nekoliko godina. (www.virovitica.hr, www.icv.hr)

Share Button