Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. ožujka 2012.

U Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića u četvrtak 15. ožujka stiže „Lino višebojac“, OŠ Eugena Kumičića predstavlja Virovitičko-podravsku županiju

U četvrtak, 15. ožujka 2012. godine, u Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića, s početkom u 12,00 sati, Slatinom će zavladati navijačka groznica! Naime, Oš Eugena Kumičića domaćin je sportskog natjecanja – Line višebojca – koje se svake godine, pod pokroviteljstvom Podravke i Sportskih novosti, održava u 24 odabrane škole u Hrvatskoj. Natjecanje se počelo održavati 2006. godine, a pokrenuto je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana.

Slatinski Eugenijalci tako ove godine predstavljaju Virovitičko-podravsku županiju, a osim u raznim sportskim disciplinama, učenici se natječu i u pisanju literarnog rada na temu „Svijet po tvom“ te pripremaju kratak kulturni program za otvorenje natjecanja. Lino će u goste dovesti i pokojeg poznatog sportaša koji će dodatno uveličati samo natjecanje te promicati sport i zdrav život kroz druženje s učenicima. Osim sportaša, veliku ulogu imaju i navijači čiji je zadatak pokazati kako se primjereno navija, a Linu će prigodno zaodjenuti u žuto-plave boje Grada. Najbolja navijačka skupina također će biti nagrađena, a najuspješniji višebojac i višebojka škole otputovat će na finalno natjecanje te se ondje boriti s učenicima iz škola diljem Hrvatske za pobjednički pehar, ali i ostvarenje sportskog sna – finalni pobjednici moći će odabrati sportski događaj na kojem žele sudjelovati, a Podravka i Sportske novosti ostvarit će im san. Do sada su ostvarenja sportskog sna bila prisustvovanje utakmici Lige prvaka između Barcelone i Lyona i susret sa Lionelom Messijem, finale UEFA Europske lige u Hamburgu između Atletico Madrida i Fulhama i druženje s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem te prisutvovanje utakmici između Tottenhama i West Hama i druženje sa hrvatskim reprezentativcima (Modrićem, Ćorlukom, Pletikosom i Kranjčarom).

 

Share Button