Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. ožujka 2012.

U Virovitici predstavljena knjiga Mladena Pavkovića: “General pukovnik Ante Gotovina da se ne zaboravi”

Riječima „Uvijek ističem da je u Virovitici započeo Domovinski rat i zato mi je drago što sam danas ovdje gdje Thompsom može održati svoj koncert za razliku od nekih gradova gdje mu je to zabranjeno“ Mladen Pavković započeo je predstavljanje svoje knjige „General pukovnik Ante Gotovina da se ne zaboravi”.

Čovjek koji je do sada napisao oko 80 knjiga o Domovinskom ratu napisao je svoju drugu knjigu o generalu Anti Gotovini u kojoj se uz potpuni tekst optužnice i sažetak prvostupanjske presude mogu pronaći i zanimljivi, a po Haškom sudu inkriminirajući, tzv. brijunski transkripti.

– Htio sam čitateljima predočiti dokumente, pisma, napise da sami mogu odlučiti je li Ante Gotovina bio ratni heroj, kao što tvrdimo mi koji smo se borili u Domovinskom ratu ili ratni zločinac kako je to presudio Haški sud i to isti onaj koji je npr. za Šešelja predložio 28 godina (Ante Gotovina je dobio 24), a o Šljivančaninu da i ne govorim.

Predstavljajući knjigu kritički se je osvrnuo na odnos vlasti prema Anti Gotovini, ali i na odnos braniteljskih udruga koje su po njegovom mišljenju čine premalo uoči konačne presude ovom izuzetnom čovjeku.

– Brine me ova sramotna šutnja naše državne politike, ali i šutnja braniteljskih udruga, a katastrofa će biti ako naši generali dobiju i jedan dan zatvora jer to znači da su zločinci. Međutim ta šutnja možda i nije čudo jer kada sam2005. godine htio promovirati prvu knjigu o Anti Gotovini svih 50 dvorana u Zagrebu bile su, gle čudom, zauzete pa sam kraju promociju morao održati u crkvi u Dubravi.

Govoreći o samoj presudi kritizirao je i ulogu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ističući njegove izjave da je nakon Slobodana Miloševića najveći zločinac bio Franjo Tuđman te da je 1991. godine Hrvatsku vojsku mogao voditi i tramvajac.

– Nakon takvih izjava predsjednika jedne države nije ni čudno što nam se sve ovo događa

Na kraju je upozorio i na sramotan program HRT-a koji plaća 13 serija o Josipu Brozu Titu za čije je vladavine pobijeno više Hrvata nego u Domovinskom ratu umjesto da su se ta sredstava preusmjerila za dokumentarne filmove o Virovitici ili Vukovaru. (www.virovitica.hr)

Share Button