Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. travnja 2012.

Sastanak Povjerenstva za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije: U potpunosti dovršen projekt Solarne elektrane Orahovica

O projektima, koji su na inicijativu Povjerenstva za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije na području grada, započeti ili koji su završeni, bilo je riječi na sastanku članova navedenoga Povjerenstva.

Upoznavajući nazočne članove Povjerenstva, predsjednik Alan Grgić, rekao je kako je u potpunosti dovršen projekt SE Orahovica, koji još uvijek nije u fazi izgradnje, ali su predani i zaprimljeni svi izrađeni dokumenti. Iako izgradnja još nije počela, redovito se isplaćuje mjesečni iznos zakupa za buduće instalirane kilovat.

Za Kongregacijsko postrojenje Orahovica II., ukupne snage pet megavata, u tijeku je donošenje Odluke o najboljem ponuđaču za izradu glavnog projekta i nabavku opreme. Rekao je Grgić dodavši kako je ishođena i sva potrebna dokumentacija. Upoznao je predsjednik Grgić nazočne članove i o nekoliko raspisanih natječaja Europske unije. Gradonačelnik Orahovice i član Povjerenstva Josip Nemec naglasio je kako se odbor mora češće sastajati i kako se on mora proširiti, jer sve je više poslova vezanih uz iskorištavanje energije iz obnovljivih izvora. (www.orahovica.hr, radio orahovica)

 

Share Button