Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. travnja 2012.

Uz dodjelu javnih priznanja, u Hrvatskom domu u Čačincima, povodom Dana općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Čačinci

U Čačincima je u povodu Dana općine održana svečana sjednie Općinskog vijeća na kojoj su, uz domaćine, predsjednika Općinskog vijeća Miroslava Bunetu, načelnika Općine Mirka Mališa, gostovali saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Josip Novogradec, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, načelnici susjednih općina, Mikleuša – Milan Dundović, Zdenaca – Mato Barukčić,…

Nazočne je prvo pozdravio predsjednik Vijeća općine Čačinci Miroslav Buneta istkanuvši nekoliko krucijalnih odluka Općinskog vijeća, zahvalivši se čelnicima Virovitičko-podravske županije, predvođene županom Tomislavom Tolušićem, te saborskom zastupniku Josipu Đakiću na projektima koji su provođena na području Čačinaca.

Načelnik Mirko Mališ naglasio je kako je općina odradila niz projekata, pomno radi na zapošljavanju svojih sumješatana, a i za budućnost planira nove projekte iznimno važne za razvoj općine i život mještana Čačinaca:

– Nastavit ćemo s izgradnjom kanalizacijske mreže i jezera ”Seginac”, slijedi i nastavak rekonstrukcije elektroenergetske mreže na području cijele općine, u planu je proširenje i povezivanje u jedinstveni vodoopskrbni sustav postojećih sustava na našem području uz proširenje kapaciteta postojećih izvorišta. Također uskoro kreće i izgradnja doma za stare i nemoćne te novog mjesnog doma u mjestu Bukvik. U pripremi je još mnogo drugih projekata jednako važnih za kvalitetu življenja svih mještana općine Čačinci – rekao je Mirko Mališ.

U ime načelnika i gradonačelnika nazočnih na sjednici, prisutne je pozdravio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a potom se obratio župan Tomislav Tolušić naglasivši kako je ponosan na općinu Čačinci, na tim ljudi, koji vode ovu općinu na čelu s načelnikom Mališem i kako je siguran da će općina s ovim ljudima napredovati veliki koracima kao i do sada.

Saborski zastupnik Josip Đakić poručio je kako će se svojski truditi da započeti projekti kako u Čačincima tako i u cijeloj županiji budu prepoznati od strane državne vlasti, koja do sada nije pokazala veliki interes za Virovitičko-podravsku županiju:

-Na ovom Danu općine Čačinci želim naglasiti da ćemo se svim slilama boriti da ovaj naš narod na području županije živi ljepše, bolje i sigurnije. Da stvorimo bolje uvjete kao što su u svim velikim sredinama kao što su u Zagrebu, Osijeku, Rijeci ili Splitu. I mi imamo potencijala, i gospodarskog i turističkog i poljoprirednog te možemo i moramo činiti sve da ovaj naš kraj bude bogat i lijep. Tako ćemo i raditi bez obzira na političku klimu i političku garnituru koja do sada nije pokazala prevelik interes za ovaj kraj, no morat će se nositi s projektima koji govore da nismo spavali nego smo naporno radili – rekao je između ostalog saborski zastupnik Josip Đakić.

Na kraju svečane sjednice uručena su općinska priznanja pa je tako općinsku zahvalnicu za dugotrajnije javno djelovanje u humanitarnim udurgama dobio Josip Betlehem, a općinska plaketa za osobite uspjehe u razvoju društevnih odnosa, zaštite od požara i civilne zaštite posebno značajnih za općinu Čačinci pripala je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Čačinci. Nakon svečane sjednice položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Čačinaca. (vg, kt)

 

Share Button