Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. travnja 2012.

Održana edukativna radionica i predstavljanje vodiča dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodiča – praktične provedbe HACCP sustava za trgovinu

HGK – Županijska komora Virovitica i Centar za kvalitetu HGK organizirali su edukativnu radionicu i predstavljanje „Vodiča dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodiča – praktična provedba HACCP sustava za trgovinu“ u HGK – Županijskoj komori Virovitica. Radionici je prisustvovalo preko 20 predstavnika gospodarskih subjekata i obrta iz djelatnosti trgovine, prehrmambene industrije – proizvodnja octa, sanitarne inspekcije s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo VPŽ „Sv. Rok“, i dr.. HACCP vodič predstavila je mr. sc. Nevenka Gašparac, pomoćnica direktora Centra za kvalitetu HGK. Vodič je izrađen u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, a pozitivno je ocijenjen od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH te se smatra nacionalnim vodičem primjenjivim u sektoru trgovine. Vodič obuhvaća sve faze procesa u sektoru trgovanja hranom od nabave do usluživanja potrošača, uključujući i kontrolu dobavljača. Primjenjuje se na sektor trgovine hranom, a obuhvaća rukovanje hranom i / ili obradu, pripremu i skladištenje hrane na mjestu prodaje ili isporuke krajnjem potrošaču, uključuje distribucijske terminale, prodavaonice, distributivne centre u supermarketima i veleprodajna mjesta te distribuciju hrane namijenjene prodaji drugoj tvrtki koja posluje s hranom. Vodič je dostupan na internetskoj stranici HGK pod rubrikom HACCP-trgovina. U tiskanom je izdanju podijeljen sudionicima edukacije, kao i potvrde o sudjelovanju. (www.hgk.hr)

Share Button